Title of a News Article

Dev vurgun! 3 Ayda 3 Milyon TL...

.

Dev vurgun! 3 Ayda 3 Milyon TL...
banner206
 Telefondan bir ayda 3 milyon lira vurdular.İstanbul Polisi, telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis veya savcı gibi tanıtarak, dolandıran önemli bir çeteyi çökertti.
Polisi harekete geçiren ilk olay Bakırköy’de yalnız yaşayan 87 yaşındaki Vasfiye D. adlı kadının dolandırılması oldu. 14 Mayıs günü yaşlı kadını arayan telefon dolandırıcıları kendilerini polis olarak tanıttı. Dolandırıcılar, yaşlı kadına “Sizin banka hesaplarınız terör örgütü tarafından ele geçirilmiş. 
Paranızı güvene almamız lazım” diyerek kandırdılar. Dolandırıcılara inanan yaşlı kadın, evdeki ziynet eşyasını ve bankada bulunan bir miktar parasını çekerek dolandırıcılara teslim etti. 
Toplam bir milyon TL’ye yakın parasını dolandırıcılara kaptıran yaşlı kadının telefonu 25 Mayıs günü tekrar arandı. Arayan dolandırıcılar yaşlı kadından tekrar para istediler. Dolandırıcılara tekrar inanan yaşlı kadın bankada bulunan başka bir hesabından 590 bin TL parayı çekip verdi ama dolandırıldığını anladı. Yaşlı kadının polise başvurması üzerine yapılan çalışmalarda yaşlı kadından parayı almaya gelen bir şüpheli belirlendi. Telefon dolandırıcılarının kullandığı aracın İstanbul dışına çıktığı belirlendi. Geçiş istikametleri incelenen aracın, Şanlıurfa’ya gittiği bilgilerine ulaşıldı. İstanbul polisi, hemen Niğde polisini arayarak plakayı verdi. Niğde İl polisi aracı durdurdu. Salih Ç. (33), Halit D.(22), Recep Y.(26), İsmail A. (30) ve İbrahim Y.(23)’yi gözaltına aldı. 5 şüphelinin aracında yapılan aramada, en son yaşlı kadından alınan 590 bin TL para bulundu. Gözaltına alınan 5 kişinin fotoğrafları İstanbul’a gönderildi. Gözaltına alınan 5 şüphelinin çekilen fotoğrafları yaklaşık 1.5 milyon para kaptıran Vasfiye D.’ye gösterildi. 
Yaşlı kadın parayı almaya gelen şüpheli Halil D.’yi teşhis etti. Soruşturmada 4 farklı olay daha ortaya çıktı. Şüphelilerin Fatih’de 16 yaşındaki E.E, adlı kızdan 400 bin TL para aldıkları belirlendi. (Gazetevatan)

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2016, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195