Title of a News Article

Dicle EDAŞ’tan flaş açıklama…

.

Dicle EDAŞ’tan flaş açıklama…
banner206

Şanlıurfa’da yüklenici firma elemanı olarak AOB (Arıza Onarım Bakım) biriminde görev yapan bir gurup işçinin Perşembe günü başlattığı iş bırakma eylemi sürerken, Dicle EDAŞ’tan yapılan açıklamada, çalışanların tümüne yasaların öngördüğünün üzerinde zam verildiği, buna rağmen bir gurup çalışan tarafından haksız bir şekilde, üstelik Şanlıurfa halkını zor durumda bırakarak iş bırakma eylemi yapıldığı bildirildi. Bu arada, eylemdeki AOB işçilerinin ortalama aylık ücretlerinin bin 900 Türk Lirası olduğu belirlendi.

 

YASAL ZAM YAPILDI

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.(Dicle EDAŞ), 4. gününe giren bu iş bırakma eylemi nedeniyle Şanlıurfa halkının sıkıntı çektiğini bildirdi. Dicle EDAŞ yetkilileri,grev ile ilgili “İş bırakma eylemi yapan işçiler eylemlerine, Asgari Ücret Komisyonu’nun belirlediği yüzde 30 ücret zammımı yapılmadığını gerekçe gösteriyorlar. Ancak, şirketimiz ve yüklenici firmalarında çalışan, fakat asgari ücretin altında aylık alanların tümüne asgari ücret farkları yansıtıldı. Asgari ücretin üzerinde aylık alan diğer personellere ise ayrıca yüzde 8 oranında bir ücret zammı yapıldı. Asgari Ücret Komisyonu tarafından belirlenen yasal zam uygulandığı halde maalesef eylemdeki işçilerin bağlı bulundukları sendika, yüzde 29 oranında yeni bir ücret zammı istedi. Bu talep, her şeyden önce ekonomik gerçeklere uymamaktadır. Haksız bir talep olmasının yanında diğer tüm çalışanlara saygısızlıktır” bilgilerini verdi

 

İŞBAŞI YAPMAZLARSA

Dicle EDAŞ yetkilileri, haksız bir talep üzerine başlatılan ve yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip bir şehirde yaşayan halkı zor durumda bırakan eylemin, bir an önce sonlandırılmasını istediler. Dağıtım bölgesindeki 6 ilde 5 bin kişiye istihdam imkanı sağlayan Dicle EDAŞ’ın diğer tüm personeline yüzde 8 oranında zam yapmışken üstelik de bu işçilere yasal hakları verilmişken, ayrıca yüzde 29 gibi bir zam talep etmelerinin doğru bulunmadığını da kaydeden yetkililer, ‘’Daha önce asgari ücret veya asgari ücretin altında alan işçilerin şu anda aldıkları en düşük aylık ücret bin 350 liradır. Halen eylemde bulunan işçilerin ise ortalama aylıkları zam sonrası 1.900 liradır. Bu şartlar altında iş başı yapmayan personelin sözleşmelerini feshetmekten başka çaremiz kalmayacak’’ dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2016, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195