Title of a News Article

Dikkat! Sıcaklar daha da artacak

Dikkat! Sıcaklar daha da artacak
banner206

Şanlıurfa’da hava sıcaklığı her geçen gün artarken, Pazar günü termometrelerin 45 dereceyi bulması tahmin ediliyor. Şanlıurfa Valiliği de, özellikle vatandaşların öğle saatlerinde dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı.

Paşa BENZER

Türkiye’nin en sıcak illerinden birisi olan Şanlıurfa’da, son zamanlardaki hava sıcaklıkları vatandaşları bunaltmaya başladı.

Urfa’da hava sıcaklıklarının hafta sonu mevsim normallerinin üzerinde olacağı belirtiliyor Son günlerde 40 derecede hissedilen hava sıcaklıklarının hafta sonu daha da artması bekleniyor. Şanlıurfa Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün verilerine göre; Hava sıcaklığı bugün 42 derece olacak. Cumartesi 44 ve Pazar günü de 45 derece olması beklenen hava sıcaklıklarının, pazartesi ve Salı günleri 2 yada 3 derece düşmesi tahmin ediliyor.

Valilik uyardı

Şanlıurfa Valiliği, bugünden itibaren başlayan ve hafta sonuna kadar yükselerek devam etmesi beklenen hava sıcaklığı konusunda vatandaşları uyardı.

Valilik tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, ”Batı bölgelerimizde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığının, ilimiz ve ilçelerinde de 13 Temmuz 2016 tarihinden itibaren artarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normallerinin 4 ile 6 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor.  Yüksek hava sıcaklığının neden olabileceği olumsuzluklara karşı, başta yaşlılar ve çocuklar olmak üzere özellikle saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına direk olarak maruz kalınmaması hususunda vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2016, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195