Title of a News Article

“Dışı taştan içi candan bir belediye inşa etmek istiyoruz“

5. Uluslararası Balıklıgöl Şiir Akşamı etkinlikleri için dün Şanlıurfa’ya gelen çok sayıda gazeteci ve yazar, 3 gün sürecek olan programları kapsamında, kentin tarihi alanlarını gezerek sıra gecesinde stres attılar. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’de, Şanlıurfa’ya gelen misafirlerini ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek gün boyu kendilerine eşlik etti.

Türkiye’nin dört bir yanından Şanlıurfa’ya gelen ulusal gazete temsilcileri ve ünlü köşe yazarları dün akşam Tarihi Balıklıgöl’de Urfa Sıra Gecesinde çiğ köfte yiyip, stres attılar. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin de eşlik ettiği gecede, Yeni kurulan ve henüz hizmet binasının olmadığını öğrendikleri Eyyübiye Belediyesinin ne zaman kurulacağı konusunda Başkan Ekinci’den bilgi aldılar. Düzenlenen sıra gecesinde bir konuşma gerçekleştirerek konuyla ilgili misafirlere bilgi veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Dışı taştan içi candan bir belediye inşa etmek istiyoruz” diyerek, “mimar arkadaşlarımızla gece yarılarına kadar değerlendirmelerde bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye Belediyesi ve Anadolu Yazarlar Birliği tarafından ortak bir çatı altında düzenlenen 5. Uluslararası Balıklıgöl Şiir Akşamı, bu yıl Eyyübiye Belediyesi tarafından ev sahipliği yapılacak.

Anadolu Yazarlar Birliği Genel Başkanı Necdet Karasevda’nın da gruba eşlik ettiği programda, bu sabah Balıklıgöl Platosunda yazarların yazmış olduğu eserlerin tablo haline getirilerek sergilendiği sergide bir araya gelindi.

Serginin açılışı kurdele kesimi ile yapıldı. Kesilen kurdelenin ardından Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Tepe burada sergilenen Ünlü yazalara ait kaleme dökülmüş olan şiirleri ve yazıları incelediler.

Ali Akbaş, Ali Ayçil, Atilla Maraş (Eski Milletvekili), Niyazi Gedik, Bejan Matur, Ensara tüfek (Bosna Hersek), Emel Demirezen, Fatma Şengil Süzer, Faruk Habiboğlu, Hammed Rahmon (Nijerya), Hana Messaoudihanou (Tunus),hHseyin Akın, Hüseyin Karaca, İsmail Kılıçarslan, Mehmet Aycı, Mehmet Kurtoğlu, Özcan Ünlü, Recep Garip, Rezivanguli Yusupu (Çin), Selçuk Küpçük, Talat Ülker, Mehmet Kese, Meryem Atlas, Bedir Acar, Fatih Uğurlu gibi ünlü gazeteci ve yazarların katıldığı program, Şair Nabi Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelle devam etti.

Şair Nabi Kültür Merkezi’ndeki panelde Ulusal Medyanın Şiire Bakışı konuşuldu. Gazeteci yazar, Hüseyin Akın, İsmail Kılıçarslan, Özcan Ünlü, Meryem Atlas ve Bedir Acar düzenlenen panelde konuşmacı olarak görev aldılar. Sosyal medya, habercilik, şiir gibi birçok konuyu ele alan konuşmacılar, katılımcılara bilgilendirdiler.

Panele Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Tepe, Anadolu Yazarlar Birliği Genel Başkanı Necdet Karasevda, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, misafir gazeteci yazarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren panelin ardından Şanlıurfa’ya gelen gazeteci yazarlara günün anlam ve önemini arz eden birer plaket takdim edildi. Çekilen hatıra fotoğrafının ardından buradaki program son buldu. 






Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2014, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195