Title of a News Article

Diyarbakır'ı haritadan sileceklerdi

Diyarbakır'ı haritadan sileceklerdi
banner206
 Diyarbakır'ın Hazro İlçesi Reşik Mahallesi'nde 2 ayrı adrese düzenlenen operasyonda bomba yapımında kullanılan 157 TON (3 bin 200 torba) amonyum nitrat ele geçirildi.

Operasyonla ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

"Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; yollara ve araziye EYP döşeyerek veya EYP yüklü araçları patlatarak kamu personeli ve binalarına yönelik terörist saldırılar gerçekleştiren BTÖ mensuplarının faaliyetlerinin tespiti, yakalanması, etkisiz hale getirilmesi ve EYP yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir.


Bu kapsamda; Diyarbakır ili Hazro ilçesi Reşik Mahallesi mülki sınırları içerisinde bulunan 2 ayrı adrese 27 Ekim 2016 günü operasyon gerçekleştirilmiştir.

YAKLAŞIK BİN LİTRE FATURASIZ AKARYAKIT!

İcra edilen operasyon sonucunda, EYP yapımında kullanılacağı değerlendirilen 3.200 torba 157.000 kg Amonyum Nitrat ile 5 adet plastik jelikan içerisinde yaklaşık 1.000 litre faturasız akaryakıt motorin ele geçirilmiştir.

1 KİŞİ GÖZALTINDA

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen amonyum nitratlara el konulmuş olup, tespit edilen 1 terör şüphelisi gözaltına alınarak adli işlemlere başlanmıştır.

Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

haberler.com

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2016, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142