Title of a News Article

Dönüşler sürüyor

Dönüşler sürüyor
banner206

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan ve IŞİD'in püskürtülmesiyle YPG ve ÖSO güçlerinin kontrolüne geçen Suriye'nin Telebyad kentine dönüşler bugün de devam etti. Çatışma ve bombardımandan kaçan 23 bini aşkın Suriyeliden şu ana kadar 4 bini Suriye'ye dönerken, bu sabah ise sınırı 100 civarında Suriyeli geçti. Geri dönüşlerin, IŞİD denetimindeki Rakka ve köylerine ulaşım sıkıntısının aşılması ile hızlanabileceği bildirildi.

Akçakale'nin karşısında bulunan ve geçen yılın ilk günlerinde IŞİD denetimine giren Suriye'nin Telebyad kenti, geçen hafta pazartesi günü YPG ve ÖSO güçlerinin kontrolüne geçti. Kentin denetimini ele geçiren YPG ve ÖSO güçleri; Telebyad'a hava desteği ile ilerleyişi sırasında çatışma ve bombardıman endişesiyle sınırı geçerek Türkiye'ye sığınan 23 bini aşkın Suriyeli'ye de 'geri dön' çağrısı yaptı. Bu çağrının ardından geçen hafta sınır kapısının açılmasıyla 1700'ü aşkın kişi Suriye'ye döndü, ancak YPG ve ÖSO güçleri daha sonra IŞİD'in ilçede kurduğu bombalı tuzaklar nedeniyle geçişleri durdurdu.

İlçede yapılan patlayıcı temizliğinin ardından Telebyad Sınır Kapısı dün yeniden geçişlere açıldı. Sınırın açılmasıyla birlikte dün 2 bin 100 kişi işlemlerinin yapılmasıyla Suriye'ye geçti. Bu sabah yeniden sınır hattında toplanan az sayıdaki Suriyeli de işlemlerini yaptırarak Telebyad'a geri döndü. Suriyelilerin geri dönüşü sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Akçakale Sınır Kapısı ve çevresinde zırhlı araçlarla yoğun önlem alındı.

 

ARAÇ SIKINTISI AŞILIRSA DÖNÜŞ HIZLANACAK

Öte yandan geri dönüşlerdeki azlığın sebebinin ise Telebyad dışındaki bölgelere gitmek isteyenlere araç desteği sağlanamamasından kaynaklandığı bildirildi. YPG ve ÖSO güçlerinin sınırı geçerek Türkiye'ye gelen ve geri dönmek isteyen ancak Telebyad dışında Rakka ve dış bölgelerdeki köylerde oturan Suriyelilerin ulaşımını sağlayacak araç konusunda sıkıntı yaşadığını bu nedenle sığınmacılardan çağrı yapmaları durumunda gelmelerini istedi öğrenildi. Yaşanan araç ve ulaşım sıkıntısının aşılması halinde Telebyad dışındaki bölgelerde oturan Suriyelilere çağrı yapılması halinde geri dönüşün hız kazanacağı kaydedildi.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2015, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142