Title of a News Article

Dostluğun Kalbine Yürüdüler

 Dostluğun Kalbine Yürüdüler
banner206

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları, “Dostluğun Kalbine Yürüyüş” ile başladı. Ahmet Bahçivan İş merkezi önünden Balıklıgöl’e kadar devam eden yürüyüşe, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Bakan Faruk Çelik de katıldı.

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları bugün başladı.  Dünyanın dört bir yanından dernek, vakıf ve yardım kuruluşlarının bir araya geldiği VIII. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları, Ahmet Bahçivan İş merkezi önünden Balıklıgöl’e süren kortej yürüyüşe ile başladı. Yürüyüşe Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Vali İzzettin Küçük, Şanlıurfa Milletvekillerinden Yahya Akman, Zeynep Karahan Uslu, Halil Özcan, Abdulkerim Gök, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, ilçe belediye başkanları ve binlerce kişi katıldı.

Ahmet Bahçivan İş Merkezi’nden Mehter takımının marşları eşliğinde başlayan ve büyük ilgi gören yürüyüş, Hz. İbrahim Makamı’nda sona erdi. Daha sonra Balıklıgöl Amfi Tiyatro’da açılış töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, İl Müftüsü İhsan Açık tarafından okunan dualarla devam etti.

 

Akdoğan; Türkiye bir istikrar abidesi gibi yükseliyor

Programda bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bu tür etkinliklerin şehirlerin tanıtımına çok büyük katkılar sunduğunu belirterek, “Şanlıurfa, Peygamberler Şehri, Şanlıurfa deyince ilk akla Hz. İbrahim geliyor. Onun Nemrut ile mücadele azmi Urfa insanın karakteridir, onun katışıksız, şüphesiz inanma azmi bölge insanının azmidir” dedi.

Suriye’de devam eden iç çatışmalara da değinen Akdoğan, “Sınırlarımızdan hemen ötesinde iç savaş var. Böyle bir çalkantı içinde Türkiye bir istikrar abidesi gibi yükseliyor. Bu barış ve huzur ikliminde Urfalıların sergilediği tavır çok büyük önem taşıyor. Bu huzur iklimini provokasyonla karıştırmaya çalışanlar da var. Bunu milletimiz çok iyi görüyor. Birileri taş atabilir ama bizler kardeşlikçe geçineceğiz. Şanlıurfa’ya 2 gün içinde 150 Bin Suriyeli sığınmacı gelmiştir. Bu göç dalgalanmasının karşılanmasında merhameti ile kucağını açan Urfalı kardeşlerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, AFAD’a, Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkür ediyoruz” diye ifade etti.

 

Çelik; Bencillik hastalığını tedavi etmeliyiz

Bakan Faruk Çelik ise, yaptığı konuşmada, özelikle komşu ülkelerde yaşanan iç çatışmalara değindi. Bütün kötülüklerin temelinde, bütün savaşların arkasında insanların bencilciğinin yattığını vurgulayan Çelik, “Oysaki bu dünya herkese yetecek kadar yaratılmıştır. Neyi paylaşamıyoruz? Gökyüzünü mü paylaşamıyoruz? Yatlarınız da olsa, villalarınız da olsa öbür dünyaya hiçbir şey götüremeyeceğiz. Öyleyse bu kavga niye?  Bencillik hastalığını mutlaka tedavi etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Daha sonra Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı. Programda Vali İzzettin Küçük’e konuşma hakkı verilmemesi de dikkatlerden kaçmadı. Konuşmaların ardından 63 adet barış güvercini gökyüzüne bırakıldı. Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile sona erdi.

Bugünki etkinlikler, bu akşam Neval Oteli’nde sabır ödülleri verilmesi ile devam edecek. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları etkinlikleri yarın da çeşitli etkinliklerle devam edecek. 

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 18:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195