Title of a News Article

Dr.Öncel,Gençleri kazanmaya devam ediyor...

.

Dr.Öncel,Gençleri kazanmaya devam ediyor...
banner206

Şanlıurfa “Toplumsal Barışı Sağlama Derneği (TBSDER)” ile “Madde Bağımlılığıyla Mücadele ve Gençliği Topluma Kazandırma Derneği” Başkanı Dr. Feridun Öncel, çocuk yaşta evlilik, madde bağımlılığı ve kan davası gibi “çağ dışı” diye nitelendirilen örf ve adetlerin toplumdan kaldırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

HALKIN İÇİNDE BİR HALK ADAMI

Türkiye’nin en dikkat çeken sivil toplum kuruluşları arasında gösterilen TBSDER ile “Madde Bağımlılığıyla Mücadele ve Gençliği Topluma Kazandırma Derneği” Başkanı Dr. Feridun Öncel sosyolojik problemlere yerinde çözüm getirmeye devam ediyor. Bugüne kadar sayısız kan davasının barışla sonuçlanmasına vesile olan Dr. Feridun Öncel çok sayıda gencin de madde bağımlılığından kurtulmasına aracılık etti. Genç yaşta kız ve erkek çocukların evlendirilmesine karşı olduklarını belirten Dr. Feridun Öncel halkla buluşmalarında örf ve adetlerin güzeline teşvik ediyor. Madde bağımlılığı, kan davası ve çocuk evliliklerin sakıncalarını birebir gençlerle müzakere ediyor. Madde bağımlılığıyla mücadele çalışmaları arasında gençleri kitap okumaya ve okuma salonlarına davet eden Dr. Feridun Öncel Şanlıurfaspor taraftar gurup başkanlarına da ziyaretler düzenliyor. Son olarak Sarı Şimşekler ve Şanlı Çarşı Tarfatarlar Derneklerini ziyaret eden Dr. Feridun Öncel, bir doktor olarak gençlere madde bağımlılığının olumsuz sonuçlarını birebir aktardı.

Kendisini halka adadığını belirten Dr. Feridun Öncel  dernek çalışmaları kapsamında Şanlıurfa’yı karış karış gezerek, kan davası, madde bağımlılığı ve çocuk yaşta evliliğin sakıncalarını anlatıyor.

"MAĞDUR EDEN TÖREYİ YOK ETMEYE KARARLIYIZ"

Çağ dışı kalmış örf ve adetlerin terkedilmesi gerektiğini belirten Dr. Feridun Öncel, “Şanlıurfa’da kangrenleşmiş toplumsal hastalık ve olaylara el atıp bu konularda  sorunların tespiti ve çözümü  için büyük gayret sarf ediyoruz.  Şanlıurfa’nın tarihine, geçmişine ve manevi yoğunluk yüzüyle bağdaşmayan çağdışı örf, adet ve alışkanlıkların ortadan kaldırılması için çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. Bu kötü alışkanlıkları ortadan kaldırmaya kararlıyız” dedi.

"KUR’AN-I KERİM’İ, KANUN VE BİLİMİ REFERANS ALMALIYIZ"

2015 yılını Şanlıurfa’da eğitim, sanayileşme ve madde bağımlılığıyla mücadele yılı ilan ettiklerini söyleyen Dr. Feridun Öncel, toplumun Kur’an-ı Kerim’i, kanunu ve bilimi referans alması, hurafelerden kurtulup yeni bir misyonla yola devam edilmesi gerektiğini belirterek sözlerine son verdi.

DR. FERİDUN ÖNCEL’E HALKTAN ÖVGÜLER YAĞIYOR

Çalışmaları kapsamında vatandaşlardan çok sayıda övgü ve takdir alan Dr. Feridun Öncel programına aralıksız devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2014, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195