Title of a News Article

DSİ kanallarda önlem almaya başladı

DSİ kanallarda önlem almaya başladı
banner206

ŞANLIURFA’DAKİ SULAMA KANALLARINA TEL ÇİLT VE UYARI LEVHALARI YAPILIYOR.

DSİ 15. Bölge Müdürlüğü, Türkiye’de yaz aylarında boğulma vakaları sayısında Adana ile birlikte ilk sırada yer alan Şanlıurfa’da can kayıplarının yaşanmaması için sulama kanallarının çevrelerini koruyucu tel ile kaplıyor.

Vatandaşların sulama kanallarına girmemesi için her yıl uyarlarda bulunan ve çeşitli önlemler alan DSİ, bu yıl da tedbirlerini arttırdı.

‘’SU HAYATTIR, CAN ALMASIN’’

‘’Su Hayattır Can Almasın’’ sloganıyla çalışmalarını sürdüren DSİ 15. Bölge Müdürlüğü, sulama tesislerinde güvenlik amaçlı tel çift ve uyarı levhası yapım işini sürdürüyor.

Güneydoğu’nun incisi Şanlıurfa’ya yaptığı yatırımlarla kentin kurak talihini yeşillendiren, toprakları hasret kaldığı suyla buluşturan, vatandaşlara kaliteli, temiz içme suyu temin eden, derelerdeki taşkın riskini azaltarak can ve mal kayıplarının önüne geçen DSİ, yaz aylarında can kayıplarının önüne geçmek için çalışmalarını tam hız sürdürüyor.

CAN VE MAL KAYIPLARININ ÖNÜNE GEÇİLECEK.

Yapım işleri süren Sulama ve Tahliye Kanalları ile Rezervuar Etrafı Güvenlik Amaçlı Tel Çit ve Uyarı Levhası yapım işi tamamlandığında, can ve mal kayıpları en aza indirilecek.

ÇALIŞMALARIN YÜZDE 37’Sİ TAMAMLANDI.

Titizlikle döşenen betonarme direkli tel çit ve uyarı levhaları Harran, Mardin, Urfa ve Suruç Anakanallarının yanı sıra Şanlıurfa’nın dört bir tarafına yayılmış yedek sulama ve tahliye kanallarında can ve mal kayıplarının önlenmesi için yapılan çalışmaların Yüzde 37’si tamamlandı.

TÜRKİYE’DE İLK SIRADA YER ALIYOR.

Bilindiği üzere sıcak iklim nedeniyle Şanlıurfa’da yer alan sulama kanallarında her yıl çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybediyor. Şanlıurfa boğulma vakalarında Türkiye’de Adana ile birlikte ilk sıralarda yer alıyor.

ŞANLIURFA’DAKİ BOĞULMA OLAYLARININ SEBEPLERİ.

Şanlıurfa’da boğulma vakalarının fazla olmasının sebepleri, tesislerin yoğunluğu, yazın sıcaklığın diğer bölgelere göre fazla olması, sosyal ve kültürel yapı olarak biliniyor. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nce inşa edilerek işletmeye açılmış, özellikle depolamalı tesisler ile sulama tesislerinin ilerleyen zaman içerisinde yerleşim yeri içerisinde kalması sebebiyle, servis yollarının ulaşım yolu olarak kullanılması ve gerek trafik kazaları, gerekse serinlemek maksatlı yüzme eylemleri neticesinde boğulma vakaları yaşanıyor.

DSİ HER YIL UYARIYOR.

DSİ can kayıplarının yaşanmaması için her sulama sezonu öncesinde muhtar, köy imamı, ilgili kurum-kuruluş temsilcilerine boğulma vakalarına karşı bilgilendirme ve uyarı amaçlı SMS ve yazı gönderiyor. Öte yandan basın, kamu spotu, SMS yoluyla sistemde kayıtlı kişilere de ayrıca uyarılarda bulunuyor.

TATLI SU RİSK OLUŞTURUYOR.

Bazı kanallarda ve göletlerde su sıcaklığının çok düşük olması sebebiyle vücut ısısının düşmesi sonucu hipotermi yaşanabiliyor ve tatlı suyun kaldırma kuvvetinin deniz suyuna oranla düşük olması risk oluşturuyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2020, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195