Title of a News Article

Eğilmez özür diledi

 Eğilmez özür diledi
banner206

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Anadolu Araplar Derneği'ni ziyaretinde, kardeşinin Arap Birliğine göndermede bulunduğu eşek fotoğraflı tweeti nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez’in kardeşi Bekir Eğilmez, twitter hesabından önünde mikrofon bulunan eşeklerin fotoğrafıyla "Flaş, flaş,flaş : Arap Birliği Gazze için toplandı..." tweetini paylaşmıştı. Sosyal medyadan gelen tepki üzerine Bekir Eğilmez tweetleri silerken, ağabeyi AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Anadolu Araplar Derneği'ni ziyaret etti. Eğilmez, Filistin'de yaşanan olaylara Arap ülkelerinin sessiz kaldığı yönünde paylaşımlar yaptığını ve bu paylaşımların yanlış anlaşıldığını ifade etti. Kardeşinin paylaşımların yanlış anlaşılması nedeniyle hemen sosyal medya hesabından sildiğini belirten Eğilmez, yanlış anlaşılma nedeniyle de üzgün olduğunu ifade etti. Kardeşinin ırkçı bir paylaşımda bulunmadığını vurgulayan Eğilmez, “Sosyal medyadaki bazı yanlış algılamalar ve yorumlarla ilgili Dernekteki arkadaşlarla görüştük. Bizim Arap kardeşlerimize karşı bir tavrımız varmış gibi yönlendirmeler var, söylemler var. Bu söylemlerin ciddi olmadığını ve kesinlikle yalan olduğunu söyledik. Biz bu güne kadar hep ırkçılıkla mücadele ettik. Bundan sonra da her türlü ırkçılıkla mücadele edeceğiz. Bizim partimiz de ırkçılığa karşıdır” dedi.

Şanlıurfa Anadolu Arapları Derneği Başkanı Mahmut İbrahimoğlu ise Arap halkını aşağılayan ya da hedef haline getiren her türlü söyleme karşı duracaklarını belirtti. İbrahimoğlu, “Sosyal medyada çıkan haberlerle ilgili AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez bizi ziyaret etti. Kardeşinin yaptığı paylaşımdan dolayı çok üzüldüğünü, bu tür olayları tasvip etmediğini belirtti. Bu tür olayların Arap halkının imajına zarar verdiğini belirterek Arap halkını aşağılayıcı ya da hedef haline getirici her türlü söyleme karşı bizi karşılarında bulacaklar. Biz bir ırkın üstünlüğü değil tüm halkların eşitliğini savunuyoruz” diye konuştu.

TEPKİ ÇEKEN O PAYLAŞIM...

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 11:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
yolcu
yolcu - 10 yıl Önce

bu hırpalarlar hem söyleyecek ehemde gelip özür dileyecek

SIRADAKİ HABER

banner195