Title of a News Article

Ekinci, 15 Temmuz’da neler yaşadığını anlattı

.

Ekinci, 15 Temmuz’da neler yaşadığını anlattı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 15 Temmuz Gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini ve buna karşı verdikleri mücadeleyi anlattı.

 

UĞUR BUDAK

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 1. Yıl dönümünde tarihe kara bir leke olarak geçen o günle ilgili Urfastar’dan Uğur Budak’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Darbe Girişiminin yaşandığı geceyi ayrıntılarıyla anlatan ve o gece tüm belediye birimlerini harekete geçiren Başkan Ekinci, AK Parti İl binası önüne giden ilk gidenlerden biriydi. Darbeyi öğrenir öğrenmez de “Bu millete diz çöktürülmeyecektir” ve “Asla başaramayacaksınız” diye sosyal medyadan mesajlar paylaşan Ekinci, 15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmamamız gerektiğini belirtti.

Ekinci, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’un sene-i devresinde olduğumuzu hatırlatarak, “Öncelikle 15 Temmuz’da bu millete yapılanları unutmamak, unutturmamak gerekiyor. Bir daha da 15 Temmuzların yaşanmaması adına da 15 Temmuz sürecinden ciddi dersler çıkarılması gerekir. 15 Temmuz anma programları yapılıyor. Bu kapsamda da 15 Temmuz’daki olayların zihindeki yerini korumak için bazı faaliyetler olacak, şehitlerimiz anılacak, gazilerimiz yad edilecek” dedi.

 

“ÇOK ACI BİR TECRÜBE YAŞANDI”

Ekinci,  15 Temmuz’u yapan FETÖ tarzı örgütlerle de ciddi manada kamu ve milletin üzerine düşen görevler  olduğunu belirterek, “15 Temmuz’da milletin dik duruşuyla bu darbe bertaraf edildi ama yeniden bu tarz bir kalkışma olmaması adına da milletin hafızasını bu konuda tazelemesi gerekiyor. Çok acı bir tecrübe yaşandı, can ve maddi olarak çok ciddi kayıplar verildi. Ülkemizin ileriye yönelik büyüme, gelişme, kalkınma hamlelerini de sekteye uğratmak isteyenler için de fırsat doğdu. Bu millet her zaman bu tarz olaylar karşısında birlik ve beraberliğini ortaya koyuyor. Bunun bedelini de bazen canıyla, malıyla farklı şekillerde veriyor. Bu 1. Yılı doldurduğumuz bu zaman zarfında inşallah bir daha bu tarz 15 Temmuzlar yaşanmaz, bir daha milletin iktidarına gerçekleşmez diye umut ediyoruz” diye ifade etti.

 

DARBE HABERİNİ YOLDAYKEN ÖĞRENDİ

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 15 Temmuz Darbe Girişimini Niğde’den Şanlıurfa’ya doğru gelirken telefonla arkadaşından öğrendiği ortaya çıktı.

İlk darbe haberini alır almaz ne yaptığını anlatan Ekinci, açıklamasında şunları kaydetti;

“Geçen yıl Şanlıurfaspor ile ilgili bir görev üstlenmiştik. Takımı oluşturmak için bazı transfer çalışmalarımız vardı, takımı kampa almıştık ve bu nedenle il dışındaydık. 15 Temmuz sabahı Niğde’ye gittim, yeğenimin mezuniyet töreni vardı. İkindi saatinde bu program başladı, bu programın bitmesini beklemeden Şanlıurfa’ya doğru yola çıktım. Akşam saat 22.30 civarı Gaziantep civarındayken internete bağlanamıyorduk. Yolda olduğumuzdan dolayı şebekenin çekmediğini düşünüyorduk. Arkadaşım aradı beni; “İstanbul’da boğazda askerler var” dedi. Ben de, bir terör saldırısı için ihbar alındığını ve bu nedenle önlem alınabileceğini düşündüm. Saat 22.55 sıralarında arkadaşım tekrardan aradı “Ankara’da uçaklar alçak uçuş yapıyor” dedi. Yolculuk esnasında olduğumuz için internet yok, bu nedenle olayları takip edemiyorduk. Bunu duyunca bir kalkışma olduğunu anladım. Sonradan olumsuz haberler geldi. 23.10 itibariyle Şanlıurfa’ya yaklaştığımızda Sayın Başbakanımızın “Bu bir kalkışma hareketidir” şeklinde Twetini gördük.

 

“ASLA BAŞARAMAYACAKSINIZ”

Bunu görür görmez retvet yaptım ve sosyal medyadan 23.13’te de “Bu millete diz çöktürülmeyecektir” diye sosyal medyadan bir paylaşımda bulundum. 23.18’de de tekrardan sosyal medyadan “Asla başaramayacaksınız” diye paylaşım yaptım. Şanlıurfa’ya gelir gelmez AK Parti İl binamızın önüne gittik, oraya gittiğimizde teşkilatlarımızdan, çevreden insanlar gelmeye başladı. O insanlara durumu izah etmek için megafonla konuşmalar yaptık. Tabi o anlar tüyleri  diken diken eden bir durumdu. Bir taraftan 15 Yıldır bu millete çok ciddi anlamda hizmetler yapan bir iktidar, Dünyada ülkenin itibarını en üst seviyeye çıkarmış bir lider, bu liderin sağlamış olduğu özgürlükler sayesinde bir yere sızmaya çalışanlar ve sızanların, devlete karşı böyle cinnet tarzı hareketleri hak edilen bir durum değildi. Bununla ilgili biz meydanlarda toplanmaya çalışan insanlara sürekli bu konuyla ilgili konuşmalar yapıyorduk, aldığımız haberleri anında arkadaşlara iletiyorduk.

 

“ARAÇLARI TUGAY VE ALAY ÖNÜNE ÇEKİN TALİMATI VERDİM”

Şanlıurfa’ya yetişmeden saat 12.00 civarında Fen İşleri Müdürünü arayarak, bizim araçların nerede olduğunu sorduk. Araçlarımızı hızlı bir şekilde Tugay ve Alay önüne çekerek, giriş ve çıkış noktalarına konulmasını istedim. Bu talimatın ardından araçlarımız Tugay ve Alayın giriş çıkış kapılarına konuşlandırıldı.  Tabi biz o ana kadar şunu gördük; Askeriye içerisinde asker kıyafeti giymiş teröristler olduğunu fark etmiştik, dolayısıyla onların herhangi bir yanlış hareketine karşı bu tarz bir çalışmada bulunduk. Araçlarımızı da oraya konuşlandırdıktan sonra insanlarımız meydanlara akmaya başladı. İnsanlarımız Vilayet önünde de toplanmıştı, oraya da gittik ve Toma üzerine çıkarak; Vatandaşlarımıza yönelik konuşma yaparak, bilgilendirmede bulunduk. Sayın Valimiz de, talimatları Emniyet Müdürlüğünden veriyordu. Geriye dönüp baktığımızda Türkiye’yi çağ atlatan bir iktidar, cumhuriyet döneminde yapılanların çok daha fazlasını 15 yıla sığdıran bir iktidar, fiziki sınırların çok ötesinde gönül sınırları diye adlandırdığımız o yeryüzü coğrafyasında çok geniş bir alana hitap eden bir lider ve bu lidere karşı girişilen böyle alçakça bir hareket. Tabi ki de tasvip edilemezdi. Sabah itibariyle de meydanlar dolup taşmaya başlamıştı, Tugay Komutanı da saba karşı alındı. Nizamiyede Milli İrade Platformu kurduk ve insanlarımız Okçular Tepesi diye adlandırılan yerde nöbet tutmaya başladı. Daha sonra Demokrasi Nöbetleri başladı. Bu nöbetler sırasında da belediye olarak ekibimizle beraber değişik etkinlikler düzenledik bazen de televizyon programları gerçekleştirdik. Halkın bilinçlendirilmesi için üzerimize ne düşüyorsa yaptık. Geriye dönüp baktığımızda; O anda tarihe tanıklık ediyorsunuz. Tarihte ileride, bu milletin duruşunu anlamlandıracak hareketler vardı, onları bizzat yaşıyorsunuz ve bu olayın içindesiniz. Ankara ve İstanbul’da mermilere kafa atan insanları düşünüyorsunuz ve bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğunu görüyorsunuz. Bir daha bu millete bu tarz muamele reva görülmemesi adına hepimize düşen çok ciddi görevler vardır. 15 Temmuz’da ilk andan itibaren bu eylemlerde bulunduk. Ne mutlu ki; Böyle bir harekette milletle beraber milletin lideri ile beraber aynı kadroda olmak bizim için ileride anlatacağımız en önemli gurur olaylarından birisidir.

 

“ARTIK DARBELER TARİHE KARIŞMIŞTIR”

Başkan Ekinci, “Bundan sonra da darbe tehlikesi olabilir mi?” sorusuna ise şu sözlerle cevap verdi;

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sürekli darbelerle karşı karşıya kalmıştı. İşte Adnan Menderes’in asılma olayı, 1971 muhtırası, 1980 darbesi, 28 Şubat süreci, AK Parti’nin kapatılma olayı, e muhtıra olayı, Gezi olayları, 17-25 Aralık süreci ve cinnet diye adlandırdığımız bir 15 Temmuz Darbe Girişimi yaşandı. 15 Temmuz Darbesi; Bu milleti tekrar esaret altına alma meselesiydi, bu birilerinin kendilerini başkalarına pazarladığı bir darbeydi. Bu bertaraf edildi, bu bir daha yaşanır mı? Bu millet bu şekilde dik durdukça kalkışanlar en ağır şekilde cevaplarını görürler. Tabi ki bir daha da yaşanmaması adına devletimiz gerekli önlemleri alıyordur, millet olarak da devletimizin yanında olmamız gerekiyor. 15 Temmuz’da karanlık bir gelecek planlayanlar, milletin duruşuyla ertesi gün aydınlık bir güne doğdu. Bu olay küresel güçlere de çok ciddi bir cevap oldu, inşallah böyle bir olaya girişilmez. Bu millet bu şekilde dik durdukça başaramayacaklardır. Bu milletin dik duruşu sayesinde artık darbeler tarihe karışmıştır.”

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER