Title of a News Article

Ekinci, anne ve babalara seslendi

 Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bugün Ulu Camisinde Cuma namazı çıkışında vatandaşlara “Bilinçli Nesiller, Güvenli Yarınlar İçin Zararlı Alışkanlıklarla Mücadele Etme” ile ilgili bilgi kitapçığı ve broşürleri dağıttı.

Eyyübiye Belediyesi ile Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün ortaklaşa olarak yürütmüş olduğu zararlı alışkanlıklarla mücadele etme çalışmaları kapsamında Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bugün Ulu Camisinde Cuma namazı çıkışında vatandaşlara “Bilinçli Nesiller, Güvenli Yarınlar İçin Zararlı Alışkanlıklarla Mücadele Etme” ile ilgili bilgi kitapçığı ve broşürleri dağıttı.

Cuma namazı çıkışında Eyyübiye ilçe sınırları içersinde kalan Ulu Camii avlusunda bir açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,  ‘’Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Eyyübiye Belediyesi ile ortak olarak, özellikle madde bağımlıları ile ilgili olarak farkındandık yaptık.

Madde bağımlıları ile ilgili seminerler düzenlendi, broşürler dağıtıldı.  Tabi buradaki amacımız Bilinçli Nesiller, Güvenli Yarınlar İçin Zararlı Alışkanlıklarla Mücadele Etmektir. Bu anlamda madde kullanımına yol açan etkenler, bağımlılık yapan maddeler, madde kullanımı nasıl anlaşılır, bağımlı anne ve babası olmamak için altın kurallar, bağımlılıkta tedavi nasıl olmalı, tedaviye başka bir gözle bakabilmek gibi başlıklar altında eğitim seminerleri düzenleniyor.

Buradaki amaç malumunuz bu madde bağımlılarına giden yolları önlemek, maddeye erişimi engellemek bu anlamda da gerek Şanlıurfa Valiliği, Cumhuriyet Başsavcımız ya da diğer kamu kurum kuruluşları ile iletişim içersindeyiz. Bizlerde Eyyübiye İlçe Belediyesi olarak madde bağımlıları konusunda malumunuz bu anlamda gençlerimiz var.  Gençlerimizin bir tarafında tedavi ile uğraşırken, yeni gençlerimizin katılmaması açısında bu tarz faaliyetler de zaman içersinde yer alacağız.

 

Geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkalım

Burada en çok görev çocukların anne ve babasına düşmektedir anne ve babalar çocukların kimlerle arkadaşlık yaptıklarına kimlerle görüştüklerine bakarak dikkat ederek onları kontrol altında tutarak madde bağımlısı olmalarını engelleyebilirler. Diyerek bu konuya dikkat çekti.

Son olarak Başkan Ekinci anne ve babalara seslenerek “Geleceğimiz olan çocuklarımıza lütfen sahip çıkalım” Dedi.

Öte yandan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Uzmanı Mustafa Heşe ise, ‘’ Eyyübiye Belediyesi ile Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün ortaklaşa olarak yürütmüş olduğumuz bu çalışmalar kapsamında şimdiye kadar 2000 adet kitapçık ve 15000 adet broşür bastırarak dağıttık bugünde Ulu Cami avlunda Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile birlikte kitapçıklarımızı ve broşürlerimizin dağıtımını yaptık ve yine ailelere seminerler düzenledik ve bu seminerlerimiz her Cuma günü SGK İl Binasında devam etmektedir.

Bu konuda bizlere yardımlarını esirgemeyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür ediyoruz dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci daha sonra cami avlusunda vatandaşlarla sohbet etti.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 18:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195