Title of a News Article

Ekinci, destek arayışlarını sürdürüyor

 Ekinci, destek arayışlarını sürdürüyor
banner206

AK Parti Eyyübiye Belediye Başkan adayı Mehmet Ekinci, seçim çalışmaları kapsamında köyleri ziyaret ediyor.

Yapılan köy ziyaretlerine AK Parti Eyyübiye Belediye Başkan Adayı Mehmet Ekinci, AK Parti 24. dönem Şanlıurfa Milletvekili adayı Zeynep Müjde Sakar, AK Parti Eyyübiye Belediye Meclis üyeleri katıldı.

AK Parti Eyyübiye Belediye Başkan adayı Mehmet Ekinci, Kırk mağara, Tek Yamaç, Yaykılıç, Olukyanı, Oluk yanı köyüne bağlı Sarıca mezrası, Yol Bilir, Kaplan, ve Kaplan Köyüne bağlı Kuyubaşı köylerini ziyaret etti. Vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşan Mehmet Ekinci, yaptığı konuşmalarda, Büyükşehir Belediyesi yasası ve Eyyübiye ilçesine dair projelerini anlattı. Büyükşehir Belediye Yasası ile birlikte köylerin öneminin arttığını vurgulayan Ekinci, “Siz bugüne kadar hep muhtar seçtiniz ve muhtardan hizmet beklediniz. Ama seçtiğinizi muhtarın hiç bütçesi yoktu. Muhtarlarda, köylerine hizmet alabilmek için tabiri caizse kapı kapı dolaştılar” dedi. Yeni yasayla birlikte köylerde yaşayanların artık ilçe belediye başkanlarını ve büyükşehir belediye başkanlarını seçeceklerini ifade eden Ekinci, “Bundan sonra hizmet gelmezse belediye başkanlarından hesap soracaksınız” diye konuştu.

Şehir merkezi ne ise köyler, yakın beldeler aynı imkânlara sahiptir diyen Ekinci, ‘’Yolu, kanalizasyonu, suyu yani her imkânı vardır. Eğer bunlar olmasa insanlar şehir merkezine göçer. Yani insanlar köylerden göçüyorlarsa buralarda şehir merkezinde olan imkân ve şartların olmamasındandır. Dolayısıyla bizim önümüzdeki beş yılda öncelikli yapacağımız çalışmalardan birisi imar planı olmayan yerlerin nitelikli ve hızlı bir şekilde planlarını yapmak. Daha sonra bu köylerimizin ulaşım ağının nitelikli hale getirilmesi gerekiyor. Bir meydan düzenlemesi, bir çeşme, çocuk oyun alanları, toplantı mekânları ve kadınlarında rahatça vakit geçirebilecekleri güzel tesislere kavuşmasını sağlayacağız. Bu bölgelerimizin Kamu kaynaklarını heba etmeden temel ihtiyaçlarını gidererek nitelikli bir hale gelmesi için çalışacağız’’ diye konuştu.

Her ay mahalle ve köylerde toplantılar düzenleyeceklerini belirten Ekinci, “Sıkıntıların çözülmesi için sağlam bir ekiple birlikte, sizlerle uyumlu bir şekilde çalışacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2014, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195