Title of a News Article

Ekinci Gümrük Hanı’na el attı

.

Ekinci Gümrük Hanı’na el attı
banner206

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Gümrük Han’ın yeniden düzenlenmesi ve işlev kazanması için Rızvaniye Vakfı yöneticileriyle protokol imzaladı. Yapılan protokol ile Gümrük Han’da yapılacak düzenlemeler Eyyübiye Belediyesi tarafından projelendirilip hayata geçirilecek.

Eyyübiye Belediyesi fiziki olarak yapmış olduğu proje ve hizmetlerin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmetlerini de yaparak vatandaşların takdirini toplamaya devam ediyor. Son günlerde kamuoyunda adından sıkça söz ettiren Gümrük Han’da Eyyübiye Belediyesi yeni bir çalışma başlatacak.  Vakıf yöneticileriyle yapılan protokol gereği; han içinde yeniden düzenleme çalışmaları Eyyübiye Belediyesi tarafından yapılacak. Eyyübiye Belediyesi, mülkiyeti Rızvaniye Vakfı olarak bilinen Rızvan Ahmet Paşa Vakfına ait olan Gümrük Hanında yapılacak olan bir takım çalışmalar ve düzenlemeler için Vakıf Yöneticileri ile bir protokol imzaladı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Rızvaniye Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Suat Akgün ile vakıf yöneticilerinin de bulunduğu protokol töreninde konuşan Başkan Ekinci,” Gümrük hanın yeniden düzenleme çalışmaları ve yeniden işlev kazanıp hem gündüz hem de akşamları vatandaşların hizmetinde olacak şekilde projelendirip hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmaları da en kısa sürede başlatacağız.” Dedi.

Eyyübiye Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğüne bağlı bulunan Koruma Uygulama Denetleme Birimi(KUDEB) tarafından yapılan çalışmalar neticesinde mülkiyeti Rızvaniye Vakfına ait olan Gümrük Hanı, imzalanan protokol ile Eyyübiye Belediyesi’nin yeniden düzenleme çalışmalarına tabi tutulacak. Yapılacak olan düzenleme çalışmalarıyla, Şanlıurfa tarihi değerlerini yansıtan ve turizm sektörüne de hitap edebilecek şekilde Han’ın kent kimliğini yansıtacak simge haline getirilmesi hedefleniyor. İmzalanan protokol kapsamında; Gümrük Han’ın iyileştirilmesi ve işlev kazanması için tüm projeler Eyyübiye Belediyesi tarafından hazırlanacaktır. Tarihi hanın bir kültür hanına dönüşümünü gerçekleştirecek projeler detaylı araştırmalar sonrası belediye ve vakfın görüş birliği sağlandıktan sonra uygulamaya geçilecek.

Protokol imza töreninde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, çalışmaların en kısa zamanda başlayacağını belirtti. Başkan Ekinci, ‘’Bugün Gümrük hanı ile ilgili Rızvaniye Vakfı yönetim kurulu başkanı adına vakıf mütevellisi Suat Akgün ile bir protokol imzaladık. Bu protokol kapsamında Gümrük hanı’nın Şanlıurfa’mıza kültürel anlamda da ciddi katkılar sağlaması noktasında müdahalelerimiz olacak. Bununla ilgili gerek oraların düzenlenmesi ile ilgili, gerek orda ki mekânların yenilenmesiyle ilgili çalışmalarımız olacak. Sadece gündüz saatlerinde değil akşam saatlerinde de insanlarımızın o bölgeye gidip rahatça dinlenebilecekleri bir alan haline dönüştüreceğiz. Bildiğimiz gibi belediyecilik sadece fiziki yapıları yapmak demek değildir. Aynı zamanda bu fiziki yapıları koruyup yeniden inşa etmek ve bu tarz kültürel yapıların yeniden gün yüzüne çıkarılmasını sağlamaktır. Bu protokol tam da bunu kapsıyor. Ben bu protokolün hayata geçirilmesi noktasında emek sarf eden herkese çok teşekkür ediyorum. Yine bu protokol kapsamında başka bir çalışmamız daha olacak. Şanlıurfa’mızın tepe mahallesinde bulunan Hacı Abo mekânını da kiralama usulüyle bünyemize aldık. Burada da düzenlemeler yapılacak. Burayı da Şanlıurfa’mızın kültürüne bir şekilde yeniden kazandırmış olacağız. “dedi.

Rızvaniye Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Suat Akgün ise Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür ederek,” Başkanımızın dediklerine katılıyorum. Gümrük hanı Urfa’nın ortak bir değeridir. Bizler Eyyübiye Belediyesi ile burayı daha güzel bir noktaya getireceğiz. Eyyübiye Belediye’nin sunacağı katkı ve çalışmalarla Şanlıurfa kültürüne yeniden kazandırılacak. Ben dernek adına Başkanımız Sayın Mehmet Ekinci’ye teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2016, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195