Title of a News Article

Ekinci," istikrarın devamı için 'evet' "

.

Ekinci," istikrarın devamı için 'evet' "
banner206
 Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Memitanlı Aşiretinin düzenlediği istişare toplantısına katılan Başkan Ekinci neden 'Evet' denilmesi gerektiğini anlattı.

16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesi sokak sokak, kapı kapı dolaşıp toplumun her kesimiyle birlikte olan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, yapılacak olan seçimlerin önemini anlatıyor. Muradiye Mahallesinde Memitanlı aşiretinin düzenlediği istişare toplantısında vatandaşlara seslenen Başkan Ekinci," Evet ile ülke daha da büyüyecek." dedi. Muradiye Mahallesinde özel bir mekanda düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu istişare toplantısına Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş ile parti yöneticileri ve Memeitanlı Aşiret üyeleri katıldı.

İstişare toplantısında katlımcılara seslenen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ülkenin daha da büyüyüp gelişmesi için herkesin 'Evet' demesi gerektiğini belirterek şunları söyledi;"Bu Ülkenin büyümesini engellemek adına, kalkınmasını duraklatmak adına ciddi uğraş verenler var. Buna rağmen son 15 yılda ülke 3 kat büyüdü. Cumhuriyet  tarihinden 3 katı büyüme sağladı son 15 yılda bu engellemelere rağmen, fakat bu böyle devam etmez devam etmemesininde yolu güçlü bir evet'ten çıkacak. Sizlerin vereceği destek ile 16 Nisan'da güçlü bir evet çıktığı zaman son 15 yılda 3 kat büyüyen Ülke belki 15 yılda büyümesini belki 3 yılda yapmış olacak. Çünkü bu millet bunu hak ediyor. Milletimizin tabiki dünyada gelişmiş ülkeler seviyesine çıkması gerekiyor. Bir taraftan da bakıyorsunuz özellik ile avrupa ülkelerine bakın evet'in karşısına nasıl dikildiklerini görün. Hollanda hayır, Avusturya hayır, Almanya hayır, Avrupa Birliği hayır diyor. Onlar iyiliğimizi mi istiyorlar asla madem onlar hayır diyor bizim millet olarak tabiki evet dememiz lazım. Biz evet dediğimizde bu ülkenin kaynakları teröre harcanmayacaktır, bu ülkenin kaderi birinin iki dudağı arasında kalmayacak, bu ülkeyi yöneten kadorları birileri kumpas olaylarından yolundan etmeyecek dolayısı ile 16 Nisan hakikaten öenmli ve 16 Nisan'ın da tekrarı yok.  7 Haziran'da bir seçim yaşadık biliyorsunuz, bir koolisyon ortaklığı doğdu. Ülke bir kaç ay hükümetsiz kaldı neredeyse ama 1 Kasım'da yeni bir seçim ile biliyorsunuz millet tekrar emaneti ehline verdi. Fakat bizim bu 16 Nisan'da evet çıkartmamız lazım. Evet çıktığı zaman emin olun bundan sonraki süreç çok daha hızlı ilerleyecek. Ekonomik anlamda ve sosyal anlamda ülke kalkınacak bununda kalkınması tabiki Ülkede yaşayan insanalra refah olarak geri dönecek, iş olarak dönecek , refah olarak dönecek. Artık enerjimizi başka alanlara harcamamamız gerekiyor. Bu ülke enerjisini tabiki kendi milletine harcaması gerekiyor. Ortadoğu coğrafyasında bizlere sıkıntı çıkartanlar var ama güçlü hükümet güçlü iktidar olduğunda artık aramıza birileri sızamayacak, sızamadığı zamanda güçlü hükümet Ülkeyi hak ettiği yere getirecektir. İstikbalimizin garantisi için, istikbalimizin güvencesi için herkesin evet diyeceğini biliyor Allaha emanet ediyorum."

 

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195