Title of a News Article

Ekinci, memleket meclisinde konuştu

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Memleket Meclisi Platformu yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelip Şanlıurfa ve Eyyübiye ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya gelip Eyyübiye ile ilgili fikir alışverişinde bulunmaya devam ediyor. Eyyübiye’ye yapılacak olan yatırımlar ve projeler hakkında Sivil Toplum Örgütleriyle fikir alışverişinde bulunan Başkan Ekinci son olarak Memleket Meclisi üyeleriyle bir araya geldi. Sivil toplum örgütlerine yönelik gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında, Eyyübiye ilçesine daha iyi nasıl hizmet edebiliriz konusunu masaya yatıran ve katılımcılarla fikir alışverişinde bulunup, sorun talep ve sıkıntılar hakkında bilgi alan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, önceki akşam Şanlıurfa’da bir araya gelen ve 25 kanaat önderinden oluşan Memleket Meclisi Platformu’nun başmisafiri oldu.

Av. Halil Öncel’in Başkanlık ettiği Memleket Meclisi Platformu tarafından haftalık olarak yapılan toplantılara bu hafta Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci katıldı. Eyyübiye İlçesinin sorunlarının ele alındığı akşamda, soru cevap şeklinde görüş alışverişlerinde bulunuldu. Kendisine yöneltilen soruları, eleştirileri ve talepleri dikkatle dinleyip notlar alan Başkan Ekinci, ‘görüşleriniz bizler için önemlidir. İyi ya da kötü, her konuda bizleri uyarmalısınız, bizler de sizler gibi insanız, bu konuda bir gözümüz de sizlersiniz’ ifadelerinde bulundu.

Sohbet havasında geçen oturum esnasında Başkan Ekinci, soru cevap şeklindeki yaptığı açıklamalarında şunları söyledi; ‘’Sosyal bir alan, sosyal bir proje olabilir. Bu tarz birliktelik içerisinde kurulan bir örgüttür. Bu örgütlerin kurulma sebebi de gönüllük esasına dayalıdır. Gönüllük esasına da dayılı olunca da ister istemez objektif şekilde kriterler ortaya konarak düşünceler söyleniyor. Düşünceler bulundukları ilçenin, toplumu daha iyi bir hale getirmek adına bu bir şekilde fikirlerin ortaya çıktığı bir durum. Dolayısıyla da bizler diğer STK’ların olduğu gibi burada da aynı şekilde hepsine teşekkür ediyoruz. Bu teşekkürü de belki de bir yerde bizim göremediklerimizi, bilmediklerimizi bazı hususlarda ifade etmeleri açısında ya da bu yanlış bilinen hususları bizim ifade etmek anlamında bizim içinde bu bir fırsat oluyor. Bu birlikteliğinizin devamını diliyor, ilimiz açısında da, ilçemiz açısında da güzel şeyler ortaya konulur. İfade edildiği gibi Eyyübiye çok zor bir ilçedir. Nüfus bakımında Şanlıurfa’nın en büyük ilçesidir. Diğer tarafta da sorunlar anlamında da en büyük sorunların olduğu bir ilçedir. Bir tarafta tarihi ve turisttik yerlerimiz var. Bunlar bizim için önemli kazançlar, ciddi bir sermayedir. Bunun da ötesinde gerek ilçemizdeki nüfusun, sosyal ekonomik durumu, gerek yaş durumu, gerek dezavantajlı bir bölge olması nedeniyle gençlerin, toplumun karşılaştığı sıkıntılar, hakikaten bir belediye başkanı olarak bizleri çok zorluyor. 370 bin nüfuslu, yaş ortalaması 19.4 olan bir ilçe, merkezde 36 mahalle var, bu sur mahalleleri çıkardığımız zaman geriye kalan yaklaşık 22 mahallenin 21 mahallesinde plan yok ve tamamında imar yok, tamamıyla gecekondu tarzı bir yerleşim yeri var. Yine kendi ilçemizde kiralayacağımız bir bina bulamadık.  Sebebi de iskân olmadığı içindir. İskân olmayınca kiralayamıyorsunuz. Şuanda Kızılay binası boşaltıldı orayı kiraladık. İlçe nüfusumun 370 bin dar gelirli oluşu da bizler için bir handikap, bu ilçede 57 bin aile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına kayıtlıdır. Aile bireylerini hesaba kattığımız zaman nüfusun %70’i resmen sosyal yardım ve dayanışma vakfına kayıtlı. Diğer ilçelerden insanlar bizim ilçemize gelince ve buraya yerleşen insanlar bu nüfus yoğunluğu ile beraber alt yapımında uygun olmamasında da hareket ederek bir tarafta site alanı, bir tarafta arazi olmasından dolayı, tapu sorunlarından dolayı bu bir keşmekeşlik şekilde ortaya koyuyor. Buraya yerleşen insanlarda ticarete de atılırken başka bir gayri kanuni şekilde düzen oluşturuyor. Bu şekilde bu düzenin olmasıyla beraber bu bizler içinde ciddi sıkıntılar oluyor.”

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195