Title of a News Article

Ekinci; Oy patlaması yaşayacağız

AK Parti Eyyübiye Belediye Başkan Adayı Mehmet Ekinci, partilerinin 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Şanlıurfa’da oy patlaması yapacağını söyledi.

Şanlıurfa’da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Eyyübiye İlçe Teşkilatı’nın düzenlendiği kahvaltılı toplantıya katıldı. Otel El Ruha’da düzenlenen toplantıya Bakan Çelik’in yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Seydi Eyyüpoğlu, M. Emin Önen, Mahmut Kaçar, Abdulkerim Gök, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, AK Parti Eyyübiye Belediye Başkan Adayı Mehmet Ekinci, AK pati Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün ve yaklaşık 500 kişilik AK Parti Eyyübiye ilçe teşkilatı üyeleri ile mahalle temsilcileri katıldı.

AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün’ün açılış konuşmasıyla başlayan programda söz hakkı alan AK Parti Eyyübiye Belediye Başkan Adayı Mehmet Ekinci, partilerinin 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Şanlıurfa’da oy patlaması yapacağını söyledi.

İstikrarın devamı için AK Parti’nin yeniden başarılı olması gerektiğini vurgulayan Ekinci, Eyyübiye’de mağdurun yanında, halkın yanında herkesi kucaklayan bir belediye anlayışını getireceklerini ve Şanlıurfa’da Eyyübiye teşkilatlarının desteğiyle oy rekoru kıracaklarını kaydetti.

 

Güvenç; Şanlıurfa’da altın bir sayfa açılacaktır

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç de, AK Parti kadrolarının Recep Tayyip Erdoğan’a hizmet etme heyecanıyla dolu olduğunu vurgulayarak, “Huzurun adresi AK Parti’dir. Hepimizin omuzlarında koca bir devletin sorumluluk yükü var, güçlü ve iradeli olmak zorundayız. 31 Mart’tan itibaren Şanlıurfa’da altın bir sayfa açılacaktır. Daha yaşanılabilir bir Şanlıurfa olacaktır. Bizler AK Kadrolar olarak halkımıza gidip bunları anlatmalıyız” dedi.

 

Muhalefet partileri aday bulamıyor

Şanlıurfa’daki muhalefet partilerine de taş atan Güvenç, “Bakınız muhalefet bugün aday bulamıyor, meclis üyesi adayı bulamıyor. AK kadroları birbirine küstürmeye çalışarak buradaki partililerimizi aday göstermeye çalışıyorlar. AK Partililerin partilerine küsmeye hakkı yok, bizler bir ve beraber olmak zorundayız. Bu seçim sadece Şanlıurfa’yı değil Türkiye’yi ve Dünyayı yakından ilgilendiriyor. Şanlıurfalılar, dış güçlerin ve muhalefetin çirkin oyununa gelmeyecektir. 31 Mart’tan sonrada biz Şanlıurfa’ya en iyi şekilde hizmeti yapacağız” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Milletvekillerinin de birer konuşma yaptığı toplantıda son olarak söz alan Bakan Çelik ise, şunları kaydetti;

 

Büyük düşünme zamanı

Bakan Çelik, AK Partinin bir takım olduğunu belirterek, “Takım oyunundan yana isek gerisi teferruattır. Şanlıurfa şimdi Büyükşehir bunu iyi anlatmanızı istiyorum. Artık bir merkezden planlanacak bir şehir oldu. Dünün Şanlıurfa’sını düşünürseniz yanlış yaparsınız. Değişti artık, geride kaldı. Şimdi Büyükşehir olduk, büyük düşünme zamanı, bir merkezden planlaması ve koordinasyonu yapılacak, el birliğiyle Şanlıurfa geleceğe taşınacak. Onun için Büyükşehirle ilçe belediye başkanlıklarının uyumu önemlidir. Onun için çok çalışmamız gerekiyor. Hiçbir yerde aksaklık olmasın” dedi.

 

Belediyecilik anlayışının hası AK Partidedir

Bakan Çelik, konuşmasına devam ederek, “Dün akşam söyledim; Suruç ilçemizde bir çevre yolu talebi var ve bu gerçekleşmiyor niye? Belediye uygulamayı gerçekleştirip önümüze getiremedi. Eğer getirmiş olsaydı biz Suruç’taki çevre yolunu bitirmiştik. 17 kilometre onlar, bilmez biz biliyoruz bakın. Suruç’un acil ihtiyacı var. Ama o uygulamayı belediye getiremedi. Dert hizmet değil. Dert ideolojik çatışmalar, tartışmalar. O halde Şanlıurfa’yı böyle bir anlayışa, yapıya ilçelerimize emanet etme gibi bir lüksümüz yok. Tam tersine Büyükşehirle uyumlu kadrolar gelecek Şanlıurfa bir gün dahi kaybetmeden mesafe ve yol almak durumundadır. Aksi takdirde yerinde sayan bir Şanlıurfa’nın faturası Şanlıurfalıya değil tüm Türkiye’ye mal olur buna hakkımız yok. Şanlıurfa yerinde saymamalı günü gününe eşit olmamalı bunun yolu güçlü, uyumlu olmasıdır. Büyükşehirle uyumlu gerek Ankara ile uyumlu bir belediyecilik anlayışının hası AK Partidedir. Ben çok heyecanlıyım neden? Şanlıurfa sıradan bir şehir olmadığı için; manevi geleneğiyle ve maddi imkânlarıyla sıradan bir şehir değildir” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2014, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195