Title of a News Article

Ekinci tek tek o evleri inceledi

.

Ekinci tek tek o evleri inceledi
banner206
 Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, mahalle mahalle, sokak sokak gezip ev ziyaretleri gerçekleştiriyor. Ziyaretlerde vatandaşların sıkıntılarına ortak olan Başkan Ekinci,” İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Rutin belediyecilik çalışmalarının yanı sıra sosyal belediyecilik faaliyetleriyle de vatandaşa dokunan Eyyübiye Belediyesi, yardıma muhtaç vatandaşların imdadına yetişiyor. Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu, yardıma muhtaç olduğu tespit edilen ailelere, ziyaretler gerçekleştiriliyor. Bu ziyaretlere sık sık eşlik eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, dün 5 mahallede çeşitli adreslerde bulunan evlere yapılan ziyaretlere eşi Ayşe Ekinci ile birlikte eşlik etti. Osmanlı, Dedeosman, Topdağı, Arapmeydanı ve Eyüpnebi mahallelerine yapılan ziyaretlerde ilk olarak, eşi vefat etmiş ve kızıyla birlikte yaşayan yaşlı bir teyzenin talepleri karşılandı. Ailenin gıda ve temizlik malzemesi ihtiyacıyla birlikte çamaşır makinesi talebi de karşılanan yaşlı teyze Başkan Ekinci’ye teşekkür etti.  Başkan Ekinci ve eşi Ayşe Ekinci daha sonra Arapmeydanı mahallesinde taksi şoförlüğü yapan bir vatandaşın, sosyal medya üzerinden engelli kızına tekerlekli sandalye istemesi üzerine aileye bir ziyaret gerçekleştirdi. Engelli kızın talebini de karşılayan Başkan Ekinci ve beraberindekiler, Buhara mahallesinde iki zihinsel engelli kızıyla yaşam mücadelesi veren bir babanın yardım talebini de duyarsız kalmadı. Ailenin evinin yıllık kirası ile çocuklarının eğitim masraflarını karşılayan Başkan Ekinci, çocuklarla da yakından ilgilendi.

Yardıma muhtaç vatandaşlara yapılan ziyaretler sonrası açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” Belediyemizin Sosyal Yardım İşleri müdürlüğü ekipleriyle beraber ilçemizde yardıma muhtaç vatandaşlarımıza ziyaretler geçekleştiriyoruz. Yaptığımız ziyaretlerde yardıma muhtaç birçok vatandaşımızın olduğunu görüyoruz. Belediye olarak bu güne kadar 40 bin evi ziyaret ettik.  Bunlardan yaklaşık 35 binine bazen küçük bazen de büyük yardımlarda bulunduk. Sosyal Belediyecilik anlayışıyla da bu tarz ziyaretlerimizi devam ettireceğiz. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın taleplerini karşılamayı sürdüreceğiz. Kimine bazen kira yardımı bazen engelli vatandaşlarımıza sandalye, bazen bir hastanın tedavisini üstleniyoruz bu konularda ihtiyaç ne olursa olsun bizler üstümüze düşeni yapıyoruz.  57 bin ailenin Sosyal Yardımlaşma Vakfına kayıtlı olduğu bir ilçede yapılacak en güzel hizmetin dar gelirli vatandaşlarımıza bu tarz yardımlarda bulunmak olduğunu düşünüyoruz. Bizler vatandaşlarımızın her zaman yanında olmayı sürdüreceğiz.  “dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2017, 12:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
Müslüm ÇAKAR
Müslüm ÇAKAR - 6 yıl Önce

7 Haziran 2015 te yapılan Genel Milletvekili seçimlerinde Eyyübiye Belediye Başkanı Sayın Mehmet EKİNCİ’ nin seçim çalışmaları gördüm, şahit oldum… Gerçekten takdir etmemek mümkün değil…Başkan bir ekip oluşturmuştu…Eyyübiye de bulunan engelli ve yaşlı seçmene ulaşiyor, Belki de yıllarca oy kullanma imkanı bulamayan bu seçmenlere, sandık başına getirerek oy kullanmalarına imkan veriyordu…Bu fedakar çalışmayı yaparken, parti farkı gözetmeksizin tamamen vicdanın sesine kulak veriyordu…Bu insani tavrından dolayı Sayın Mehmet EKİNCİ’ ye teşekkür ederim…Bu vesileyle mağdur ve fakir ailelere yapmış olduğu yardım ve desteklere inanıyor, yapmakta olduğu çalışmaları takdir ediyorum.

SIRADAKİ HABER

banner195