Title of a News Article

Ekinci, Uclg-Mewa komite başkanı oldu

Ekinci, Uclg-Mewa komite başkanı oldu
banner206

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Gaziantep’te yapılan UCLG-MEWA Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı’nın 3. Olağan kongresinde ‘Kültür Komitesi’ başkanı seçildi.

Eyyübiye Belediyesi’nin üyesi bulunduğu UCLG-MEWA Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı’nın 19-21 Nisan tarihleri arasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen 3. Olağan kongre kapsamında ilgili teşkilat bünyesinde oluşturulan UCLG-MEWA komitelerinden kültür komitesine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, komitenin başkanlığını yapan Konya Büyükşehir Belediyesi ile eş Başkan olarak seçildi.

Eyyübiye Belediyesi daha önce Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) üyesi olmuştu. Eyyübiye Belediyesi’nin UCLG-MEWA üyeliği, 13 Kasım tarihinde Malatya’da gerçekleştirilen ve Yönetim Kurulu Konsey Ortak Toplantısı’yla kesinleşmişti.

Eyyübiye Belediyesi ve Eyyübiye ilçesine büyük katkı sağlayacak olan UCLG-MEWA’nın Dünya Teşkilatı’na paralel olarak vizyonunun yerel yönetimler arasında ve dünya toplumu içinde, işbirliği yoluyla, yerel yönetimin değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını geliştirerek, demokratik yerel yönetimin dünya ölçeğinde birleşik sesi ve sözcüsü olma niteliğinde büyük önem taşıyan teşkilatın kültür komitesinin eş başkanlığını Eyyübiye Belediyesi’nin yapacak olması da büyük memnuniyetle karşılandı. Gaziantep’te düzenlenen toplantıya katılan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci yaptığı açıklamada,” UCLG-MEWA Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı’nın kültür komitesini Konya Büyükşehir Belediyemizle yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şanlıurfa’mıza ve Eyyübiye’mize hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 17:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195