Title of a News Article

Ekinci’den yatırım çağrısı

Ekinci’den yatırım çağrısı
banner206

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere gittiği Almanya’nın Berlin kentinde Türk İşadamlarına Şanlıurfa ve Eyyübiye’ye yatırım yapmaları noktasında çağrıda bulundu.

 Amerika ve Almanya’da bir dizi inceleme ve temaslarda bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, işadamlarına Şanlıurfa ve Eyyübiye’yi anlattı. Şanlıurfa ve Eyyübiye ilçe sınırları içerisinde bulunan tarihi ve turistik mekânları anlatan ve yatırım çağrısında bulunan Başkan Ekinci’ye işadamları destek verdi. Almanya’nın Berlin kentinde, EUBA (Avrupa İş Adamları Derneği)'nin düzenlediği toplantıda Türk İşadamlarına hitap eden Başkan Ekinci,” Şanlıurfa ve Eyyübiye’miz görülmesi gereken ve yatırım yapılması gereken yerlerdir. Bizler de bu konuda yurt dışında yaşayan işadamlarımıza yatırım çağrısında bulunduk.” Dedi.

Başkan Ekinci, ‘’Eyyübiye ilçesi Şanlıurfa’nın merkez ilçesidir. 400 bin nüfuslu bir ilçe, Şanlıurfa’nın en büyük ilçesidir. Yaş ortalaması 19,4 olan bir ilçedir. Nüfusu 400 bin bunun yanında 250 bin Suriyelileri de barındırıyor. Toplamda 650 bin nüfusu barındıran bir ilçedir. Şanlıurfa’mızın büyükşehir olması nedeniyle kurulan bir ilçedir. Dolayısıyla da yeni kurulduğu için de başlangıç adına doğru bir başlangıç yapmak istedik. Geçtiğimiz 2 yıl süre zarfında gerek teşkilatlanmamızın gerek teşkilatlanma sonucunda diğer belediyelerle ve yurt dışında bağlantılar konusunda da hızlı bir yol alarak amacımız olan ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak için çalışmalar yaptık. İlçemizin kalkınmasına katkıda bulunmak, ilçe insanımızın sıkıntılarını gidermesi anlamında belediye olarak ne görev düşüyorsa bunu yerine getirmek anlamında da modern dünyanın gelişmiş dünyada örnekler nasıl bunları da ilçemize götürmek anlamında da zaman zaman bu tarz ziyaretlerimiz olacaktır. Bugün turizm denilince ilk akla gelen yer hepinizin bildiği gibi Şanlıurfa, 12 bin yıllık tarihe sahip ve bu belgelendi. Alman arkeolog tarafında yapılan kazılarda 12 bin yıl öncesine ait tapınaklar bulundu. Şuanda dünyada bunlar büyük rağbet görüyor Göbeklitepe. Ayrıca ilçemiz sınırları içerisinde Balıklıgöl, Dergâh, makamlar, tarihi yerler Eyyübiye ilçemizdedir. Bacasız fabrika diye adlandırdığınız Turizmle ilgili yapılması gereken çok işler var. Özellikle sizler doğdunuz topraklarda kopup buralara geldiniz. Ekmeğinizin peşine düştünüz, helal rızkın peşindesiniz. Cenabi hakka sizlere burada kapı açtı. Bir araya gelmiş durumdasınız, güç birliği oluşturmuş durumdasınız. Ama doğduğunuz, yaşadığınız, mensubu olduğunuz ülkeye de haliyle de görevleriniz vardır, görevlerimiz vardır. Bu anlamda da turizm başta olmak üzere diğer tüm sektörlerde ülke ile ilişkileri aktif hale getirmek lazım, kopmamak lazım. Bu vatana bağlılık konusunda, aidiyeti geliştirme konusunda, milli ve maneviye haiz gençlerin yetişmesi konusunda hakikaten bütün kurumlar üzerine düşeni yapıyorlar, yapmaya çalışıyorlar. Burada alacağımız çok güzel örnekler de vardır.  Bizim ülkemizde, gelişmiş ülkelerde ki gibi sistemi oturttura bilirsek biz üreten bir toplumuz, biz çalışan bir toplumuz, ekmeğini taştan çıkarandan oluşan bir toplumuz. Üretemesek aç kalacak bir toplumuz. Dolayısıyla sürekli hareket halinde bir toplumuz. Hareketin olduğu yerde bereketin olduğunu biliyoruz. Bu anlamda çıkabilen krizde, ekonomik kriz, sosyal krizlerde çok az etkileniyor çünkü ürettiğimiz için.  Ama başka bir ülke petrole dayalı ekonomisi olan bir ülke 100 dolarlardan, 105 dolarlardan 40 dolara, 50 dolara petrol düştüğü anda iflas durumuna geliyor. Çok daha ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Bizler çok şükür bu krizlerden iyi bir şekilde atlatıyoruz. Yine şunu ifade edeyim, bizim eksiğimiz sistem. İnşallah bu sistemi de oralarda oturtabilirsek bizler arzuladığımız noktaya çok iyi bir şekilde geliriz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 13:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
urfalı
urfalı - 8 yıl Önce

ruhsat almaya çalışanlara zorluk çıkartın sonrada işadamlarına çagrıda bulun benim arkadaşım ruhsat alamıyor çok para istiyorlar

SIRADAKİ HABER

banner195