Title of a News Article

El emeği göz nuru ürünler sergilendi

Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kadın Destek Merkezileri, el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi. 4 Kadın Destek Merkezinde faaliyet gören kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünleri, Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde görücüye çıktı.

Eyyübiye Belediyesi Kültür Müdürlüğüne bağlı Kadın Destek ve Spor Yaşam Merkezleri’nde faaliyet gösteren 250 kursiyer 3 aylık sürede oluşturmuş oldukları ürünleri sergiledi. Şıh Maksut Destek Merkezi, Akabe Kadın Destek Merkezi, Eyyüpnebi Kadın Destek Merkezi, Camii Kebir Kadın Destek Merkezi kursiyerleri 2 gün boyunca Kemalattin Gazezoğlu Kültür Merkezi’nde ürünler sergilemeye devam edecek. Kadın Destek ve Spor Merkezleri’nde kursiyerlere Bilgisayar Kursu, Kuaförlük Kursu, Giyim kursu, Biçki-Dikiş Kursu, El Sanatları Kursu ve Kur'an-ı Kerim verilmektedir.  2 gün boyunca devam sergide kursiyerler ürünlerini sergiledi. Kadınların büyük emek vererek ortaya koyduğu ürünleri yerinde gören ve kursiyer kadınlarla sohbet edip ürünlerini inceleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci,” Bu sergi Başkanımız Mehmet Ekinci’nin kadınlara verdiği önemin göstergesidir.” Dedi.

Vali Kemalettin Gazezoğlu kültür Merkezinde görücüye çıkan Kadınların el emeği göz nuru ürünlerini, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Elgün, Ak Parti Eyyübiye İlçe Kadın Kolları Başkanı Tuba Pişkin İnan ile çok sayıda davetli ziyaret etti. Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Elgün: “Kadın Destek Merkezleri’ndeki bayan kursiyerlerimiz el emeği göz nuru bir birinden güzel eserler sergilemişlerdir, Ahşap oymacılığı, biçki dikiş, resim gibi eserleri gördük. Bu sergimizi ileriki zamanlarda Balıklıgöl veya Eyyüp peygamber Makamı’nda tüm halkımıza sunacağız ”diye konuştu.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin Eşi Ayşe Ekinci: “Emeğin olduğu her yerde Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci her zaman var olmuştur. Kadınlara verilen pozitif ayrımcılık su yüzüne bir kez daha çıkmıştır. Buradaki bayan kursiyerlerimiz bir kez daha mutlu olmuş, bir şeyler üretmiş ve bunları pazarlayıp ondan sonra da satılan ürünleri evlerine maddi bir destek olarak götüreceklerdir. Burada yapılan çalışmalar tabi ki bizi mutlu ediyor fakat bayanlarımızın kendi ayakları üzerinde durmaları bizi daha da çok mutlu etmektedir. Ben Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye bayanlara tanımış olduğu imkânlardan dolayı kendi adıma da teşekkür ederim” dedi.

Kendilerine sunulan bu imkânlardan dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür eden kursiyerler de,”Şıhmaksut Kadın Destek Merkezi El Sanatları öğrencisiyim bugün 3 ay boyunca yaptığımız ürünleri sergilemekteyiz. 3 aylık zaman içinde mutfak takımları, keçeden dolap süsleri, keçeden çanta, üç boyutlu resim, kokulu dekoratif sabunlar, seccadeler, kına tepsisi gibi ürünler yaptık. Bize bu imkânları tanıyan Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz.” Dediler.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2016, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195