Title of a News Article

El sanatları gün yüzüne çıkarılıyor

.

El sanatları gün yüzüne çıkarılıyor
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Geleneksel El Sanatları Merkezini ziyaret ederek devam eden kurslarla ilgili bilgi aldı.

Merkez bünyesinde en son hayata geçirilen kemik tarak kursundaki çalışmaları inceleyen Küçük, yapım aşamaları hakkında usta öğreticilerden bilgi aldı. Unutulmaya yüz tutan meslekleri tekrar eski canlı günlerine döndürmek amacıyla başlatılan kurslara her geçen gün yenilerini ekleyeceklerini kaydeden Küçük, ilerleyen dönemlerde bıçak yapımı konusunda da kurs açılabileceğinin sinyalini verdi.

Geleneksel El Sanatları Merkezindeki ahşap oymacılığı, çuhacılık, kazazlık, kürkçülük, kilim, halı dokumacılığı gibi mesleklere ait atölyelerde devam eden çalışmaları da inceleyen Küçük burada yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa’nın pek çok el sanatı var, onları canlı tutmak amacımız. Bunu yaparken de günün koşullarına uyarlamak, stilize etmek çok önemli. Tarihin içinde kaybolmuş bazı el sanatlarımız vardı. Onları da diriltmeye çalışıyoruz. Bunlardan biri de kemik tarak, onun ustasını da getirdik. Bunun dışında pek çok el sanatını ihya edeceğiz ve modernize edeceğiz. Buraya gelen turistler hatıra olarak yanlarında götürebilecekleri, beğenerek alabilecekleri ve dostlarına hediye edebilecekleri güzel eşyalar bulacaklar. Bununla ilgili bir projemiz var yakında faaliyete geçecek. Şanlıurfa’daki bu sanatları kaybetmemek, bir hatıra olarak gelecek nesillere taşımak da bizim görevimizdir” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Valiliği Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı bünyesindeki Geleneksel El Sanatları Merkezindeki incelemeleri sırasında Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’e Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz ve Şurkav Genel Sekreteri Şükrü Üzümcü eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195