Title of a News Article

El yapımı paylayıcılar tek tek imha ediliyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçleri, teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıları tek tek tespit ederek, imha ediyor.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütü üyeleri tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcılar, güvenlik birimleri tarafından tek tek bulunup, imha ediliyor. 04 Nisan 2016 tarihinde, Yüksekova’da devam eden operasyonlar esnasında bölgede görev yapan Mayın ve EYP Tespit İmha Timi (METİ) tarafından düzenli olarak mayın arama köpeği ve detektörü ile yapılan EYP ve mayın arama faaliyeti esnasında; su birikintisi içinde ve plastik torba ile bidon içerisine yerleştirilen amonyum nitratla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcılar tespit edilerek, imha edildiği öğrenildi.

Ayrıca; vatandaşların tahliye ettikleri binalara, teröristlerce çok sayıda EYP amaçlı kullanılmak üzere mutfak tüpleri yerleştirildiği öğrenildi. Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre; Cizre’de tamamlanan operasyonlarda 12 bin 980 ev ve binaya girilerek arama yapıldı. Bu ev ve binalarda yapılan aramalarda 140 bin civarında tüp ele geçirildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142