Title of a News Article

Elektrikçiler Odası, DEDAŞ'ı mahkemeye veriyor

.

Elektrikçiler Odası, DEDAŞ'ı mahkemeye veriyor
banner206

Şanlıurfa Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Ahmet Kenan Kayral, DEDAŞ’ın yerinde abonelik sistemine tepki göstererek bu durumu mahkemeye taşıyacağını belirtti.

Kayral yaptığı açıklamada “ Biz bugün Dedaş’ın elektrik kesintilerinden  bıkkınlığımızı değil başka bir sorunu anlatmak için karşınızdayız .” diyerek    “yerinde abonelik sisteminin” yanlışlığına   vurgu yaparak şu açıklamada bulundu:

“DEDAŞ, getirdiği sistemde şehir merkezinde kablo kesitlerinden pano uygunluğundan  amperajlardan tutun  topraklamanın standartlığa uygunluğuna kadar tüm standartlar aranıyor. Bu şartların tümü uygulatıp ancak aboneye enerji  verilebiliyor.B u  bahsettiğim  şartlar herkesin malumunuz  esnafa ve vatandaşa çok ağır geliyor.  Buna mukabil  DEDAŞ ise yerinde abonelik sistemi adı altında uyguladığı bu çalışmada hiçbir standarda uymayan aboneyi bir kimlik fotokopisi ile işini onaylıyor tamamlıyor. Bu usulsüz yapılan uygulamanın takipçisi olacağız.Hukuki işlemleri başlatıyoruz.Yoksa bu uygunsuz yerinde abonelik sistemi  bu şekilde  standartlara uymadan uygulanırsa Allah korusun yangın çıkar, kablolar atar.O açıdan bu sistemin uygulanması  bu zamanda zor, önce şartlar hazır olsun.”

Yerinde abonelik sistemi DEDAŞ tarafından  Urfa’da geçtiğimiz günlerde uygulamaya başlamıştı.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195