Title of a News Article

Emin Albay 182. yılı kutladı

Emin Albay 182. yılı kutladı
banner206

Şanlıurfa'nın eski İl Jandarma Komutanı emekli Albay Emin Dursun, Jandarma'nın 182. kuruluş yıl dönümünü kutlayan bir makale yazdı. 

Bir dönem Urfalıların gönlünde taht kuran eski jandarma mensubu Emin Albay, sosyal medyayı aktif kullanan isimlerden birisi...

Jandarma Teşkilatı'nın 182. yıl dönümü kutlayan Albay Dursun, makalesinde şu cümlelere yer verdi;

"Güçlü devletimizin bekası, aziz milletimizin huzur ve refahı için büyük fedakârlıklarla görev yapan Jandarma Teşkilatımızın 182 yıllık hizmet yarışının 33 yıllık bir bölümünde mensubu olarak yaşamaktan, görev yapmaktan onur duyduğum ve 4 yıldır da emekliliği yaşadığım bugüne kadar  Jandarmaya olan heyecanım, sevdam ve tutkum hiç eksilmedi, ölünceye dek de  devam edecek.

En büyük heyecanları, mutlulukları, cefaları, vefaları, özlemleri, fedakarlıkları, kahramanlıkları ve vatan sevdasını yaşadığım, şahit olduğum Jandarmamla hep gurur duyuyorum.

Jandarma;

ülkemizin ve toplumumuzun huzur ve güvenliğini sağlamada büyük bir özveriyle, zaman mefhumu tanımadan çalışan, hukukun üstünlüğü çerçevesinde çalışan bir “kanun ordusu”, feragatle, fedakarlıkla, cesaretle ve kahramanlıkla hizmet eden inanç ve güven kaynağıdır.

Onlar, evlatlarımız, isimsiz kahramanlarımız...

Huzur ve güvenliğin temini için ayyıldızlı bayrağımız dalgalansın diye kar, kış, kıyamet, sıcak, soğuk, çamur demeden koşturan, seve seve toprağa düşen, can veren, kan veren kahramanlarımız...

Asayiş, trafik, uyuşturucu ticareti ve göçmen kaçakçılığı gibi görevlerini başarıyla yürütürken, aynı zamanda,  
tüm yaşamı altüst eden salgın döneminde vatandaşın yanında ve hizmetinde gece gündüz koşturan milletimizin umudu, beklenen çaresi...

Hasletleri, fedakarlıkları saymakla bitmiyor...

Bilirim ki... görevlere ve ölüme, düğüne gider gibi gözünü kırpmadan giden, tüm zorluklara rağmen hâlinden hiç şikayet etmeyen  millete adanmış hayatların oluşturduğu bir teşkilattır Jandarmam...

Kolay değil Jandarma olmak... zordur, amma bir aşktır, bir sevdadır...

Bugüne kadar binlerce Şehit, binlerce Gazi veren Jandarmamızın aynı inanç, aynı şevk ve heyecanla görevlerini yapmaya devam edeceğinden hiç şüphemiz yoktur. 

Yeni yapılanmasıyla, tüm enerjisiyle milletinin emrinde, daha güçlenmiş olarak, daha büyük başarılara imza atacağına inancımız tamdır.

Kuruluşundan bugüne, Jandarma teşkilatına emek vermiş/veren herkese, desteklerini esirgemeyen fedakar aile fertlerine ve gazilerimize şükranlarımı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2021, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142