Title of a News Article

En Acı Anneler Günü

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Suriye’den gelen havan mermisinin evlerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 8 çocuk annesi Zeliha Timuçin’in çocukları, Başbakan Erdoğan'dan annelerinin şehit statüsüne girmesini istediler.

 En Acı Anneler Günü
banner206
 3 Ekim 2012 yılında Suriye'deki iç savaş nedeniyle muhalifler ve Esad ordusuna ait askerler arasında çıkan şiddetli çatışmalar esnasında Telebyat bölgesinden gelen havan topu, Akçakale'de Timuçin ailesinin evine düşmüş, yaşanan olayda anne Zeliha, çocuklardan Fatma, Zeynep ve Gülşen Timuçin ve bir akrabaları olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetmişti. Aradan 2 yıl geçmesinin ardından Timuçin ailesi, Anneler Günü nedeniyleBaşbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'dan yardım istediler. Gözü yaşlı çocuklar ve baba Ömer Timuçin, ölen eşi ve 3 çocuğunun şehit statüsüne girmesini istediler.

Acılı baba Ömer Timuçin, "2 yıl önce eşimi kaybettim ve çocuklarım şu an annesiz. Suriye'den gelen havan topu evime düştü ve burada eşimi, 3 çocuğumu kaybettim ve kayın biraderimin eşi de bizim evde olmasından dolayı o da hayatını kaybetti. Yaşanan olayların ardından Sayın Başbakanımız ve eşi sürekli arayarak 'bir isteğiniz var mı?' diyerek bizleri arayıp soruyorlar. Allah onlardan razı olsun. Valilik bize bu prefabrike evi yaptı ve şu ana kadar bize sadece 50 bin TL verildi. Üzülerek bunu belirtiyorum ki şu an bizleri kimse arayıp sormuyor. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyoruz, mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz.Anneler Günü nedeniyle de bütün yetim çocukların Anneler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Henüz 5 yaşındayken annesizliği yaşayan ve havan topunun düşmesinde yaralanan küçük Meryem ise, bütün annelerin Anneler Günü'nü kutlayarak, yetkililerden şehitlik statüsü ve kendilerinin de gazi statüsüne alınmasını istedi.

6 yaşındaki Aysel de annesini çok özlediğini, eğer yaşasaydı onu mutlu etmek için en güzel hediyeyi alacağını ifade edip annesini çok özlediğini söyledi.

Anneler Günü'nü annesiz geçiren Timuçin ailesi, ölen annelerinin fotoğrafına dokunup gözyaşı dökerek duygulu anların yaşanmasına neden oldu. -

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2014, 18:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195