Title of a News Article

En çok çocuk yardımı Urfalılar alacak

 En çok çocuk yardımı Urfalılar alacak
banner206

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Aile ve Nüfusun korunması programına göre çocuk yardımından nüfusa orana göre en çok Şanlıurfa'nın yararlanan illerden biri Şanlıurfa olacak. En az yardım ise Kırklareli alacak.

Başbakan, Ahmet Davutoğlu Aile ve Nüfusun korunması programını açıkladı. Söz konusu programa göre anneye birinci çocuğu için 300 lira ikinci çocuğu için 400 lira üçüncü çocuğu için ise 600 lira yardım edilecek.

Milliyet’in haberine göre; Eğer ebevyn çocuk için açtığı banka hesabında 100 bin TL para biriktirirse devlet yüzde 15 yardım yapacak. Peki ya Türkiye 'de doğurganlık hızının en yüksek olduğu iller hangisi? TÜİK'in 2013 yılı istatistiklerine göre doğum hızı en yüksek Şanlıurfa'da. Şanlıurfa'da 2013 yılında toplam doğurganlık hızı 4.31. Doğurganlık hızı bir toplumda 1 yıl içinde doğurganlık çağındaki her 1000 kadından kaçının canlı doğum yaptığını ifade ediyor. Bu hesaba göre çocuk yapmada en hızlı illerden olan Şanlıurfa yardımdan en çok yararlanan illerden biri olacak. Şanlıurfa'nın ardından en çok yardımı Şırnak alacak. En düşük yardım ise Kırklareli ve Eskişehir'e yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2015, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142