Title of a News Article

En çok onlar dolandırılıyor!

.

En çok onlar dolandırılıyor!
banner206

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) hem Türkiye’nin dolandırıcılık haritasını çıkardı hem de dolandırıcılığa karşı strateji planı oluşturdu.Prof. Dr. Canan Karatay'dan Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan'a kadar Türkiye'de binlerce kişi dolandırıcıların ağına düştü. Kimi büyük paralar kaybetti kimiyse içine düştükleri "şüphe" sayesinde son anda dolandırıcıların pençesinden kurtulmayı başardı.


Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) hem Türkiye'nin dolandırıcılık haritasını çıkardı hem de dolandırıcılığa karşı strateji planı oluşturdu. İşte HABERTÜRK'ün ulaştığı çalışmaya göre Türkiye'de dolandırıcılarla ilgili dikkat çeken bulgular:

KADINLAR DAHA UYANIK: Türkiye'de en çok 40 yaş üstündeki kişiler dolandırılıyor. Araştırmalar, dolandırılanların yüzde 65'inin erkek olduğunu ortaya koyuyor.
YAYGIN YÖNTEM ‘HAVALE': Dolandırıcılık en çok bankadan havale yöntemiyle gerçekleştirilirken en az kullanılan yolsa bir yere altın ya da para bıraktırma oluyor.

ALINACAK TEDBİRLER CAMİLERDE UYARI: İl müftülükleri tarafından cuma namazları ve vakit namazlarından sonra cami cemaatine Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı uyarı metni okunacak.
FATURALARDA MESAJ: Elektrik ve doğalgaz faturalarıyla 3 ayrı dönemde toplam 34 milyon aboneye uyarı mesajı gönderilecek.

DERS KİTABINA GİRECEK: İlk ve ortaöğretim kurumlarında rehber öğrencilere konular anlatılarak, öğrenciler aracılığıyla veliler bilgilendirilecek. 2016 ve 2017 eğitim ve öğretim yıllarında okul kitap kapaklarına uyarıcı metin basılacak.

TİYATRO OYUNLARI: Yaşanmış dolandırıcılık olayları emniyet mensupları tarafından üç ayrı tiyatro oyununda canlandırılacak.
TELEVİZYON PROGRAMLARI: En çok izlenen evlilik, spor ve eğlence programlarında dolandırıcılık konusunda vatandaşlar bilgilendirilecek.

HEDEF KİTLEYE ÖZEL EĞİTİM: Emniyet teşkilatından yetkililer üniversitelerdeki akademik ve idari personele, belediye meclis üyelerine, köy muhtarlarına, taksi ve toplu taşıma aracı şoförlerine, baro başkanları ve avukatlara, bankacılara yönelik eğitim verecek.
BILLBOARD'LARDA UYARI: Türkiye genelinde 400 bin broşür, 10 bin 500 afiş ile 620 billboard kullanılarak vatandaşlar bilgilendirilecek.

"ŞU ANDA DOLANDIRILIYOR OLABİLİRSİNİZ":Dolandırıcıların en çok kullandığı havale yoluyla dolandırıcılık yönteminin önüne geçmek için vatandaşa ATM'lerde işlem bittikten sonra "ŞU ANDA DOLANDIRILIYOR OLABİLİRSİNİZ, EMİN MİSİNİZ?" mesajı gösterilecek.

HAT ALMAK ZORLAŞTIRILACAK: EGM, GSM operatörleri aracılığıyla abonelere yılda 3 kere uyarı mesajı gönderilecek. Dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için telefon hattı almak zorlaştırılacak.(Nurgül ÇÜLÜK / HABERTÜRK)

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2015, 08:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142