Title of a News Article

En Kritik Dava Başladı

15 Temmuz darbe girişimine dair en kritik dava olan Akıncı Üssü davası başladı. Mahkemeye ilk sırada sivil imam Kemal Batmaz, ikinci sırada eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk getirildi.

En Kritik Dava Başladı
banner206

15 Temmuz darbe girişiminin merkez üstü olarak kullanılan ve derdest edilen komutanların tutulduğu yer olan Akıncı Üssü'ndeki faaliyetlere yönelik açılan, 486 sanığın yargılanacağı davanın görülmesine, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, bugün başlandı. Sanıklar mahkeme salonuna getirildi. İlk sırada sivil imamlardan Kemal Batmaz'ın getirildiği görüldü. Kemal Batmaz'ın hemen arkasında ise eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün getirildi.

AKIN ÖZTÜRK İKİNCİ KEZ HAKİM KARŞISINDA

Darbe girişimine yönelik en kritik dava olan Akıncı Üssü davası, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumu içerisindeki duruşma salonunda başlıyor. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülecek olan davanın bir numaralı sanığı firari sanık Fetullah Gülen. Darbe girişimi sonrası Akıncı Üssü'nde yakalanan siviller Kemal Batmaz, Nurettin Oruç, Hakan Çiçek, Harun Biniş ilk kez, Genelkurmay davasında da yargılanan darbe girişiminin bir numaralı sanığı olan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve bazı askerler ikinci kez hakim karşısında olacak.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2017, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195