Title of a News Article

Enerji Bakanı Dönmez Urfa'da...

Enerji Bakanı Dönmez Urfa'da...
banner206
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Şanlıurfa'ya geldi...

Bir dizi temaslar ve ziyaretlerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, GAP havaalanında karşılandı. 

Dönmez, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Nihat Kılıç, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız,  AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Eyyübiye Belediye Başkan Adayı Mehmet Kuş ve partililer tarafından karşılandı. 

Enerji ve tabii kaynaklar Bakanı Durmaz, daha sonra Şanlıurfa Valiliğine geçti. Vali Abdullah Erin, İl'in enerji sorunlarıyla ilgili brifing verdi. 

Cuma namazının ardından, sivil toplum örgütü kuruluşlarıyla bir araya gelecek olan Enerji Bakanı Dönmez, Urfa'nın kanayan yarası olan elektrik problemini masaya yatıracak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez çeşitli ziyaretler gerçekleştirmek üzere Şanlıurfa'ya geldi. Valiliği ziyaret eden Bakan Dönmez, çiftçilere enerji tüketimi konusunda önemli bir müjdesi verdi.

Çiftçilere tarımsal elektrik müjdesi
Tarımsal sulama tarife grubuna diğer tarımsal faaliyetlerle uğraşan çiftçilerin de eklendiği müjdesini veren Bakan Dönmez,” Şanlıurfa bildiğiniz gibi özellikle tarım alanında çok güçlü bir kentimiz. Henüz sulama şebekesi tam olarak devreye girmiş değil. Bazı bölgelerde halen eksikliklerimiz var. Çiftçilerimizle sulama ihtiyacını, elektrik enerjisini kullanmak suretiyle yerine getirmeye çalışıyorlar. Geçtiğimiz yıl bakanlar kurulu kararıyla burada tarımsal sulamayla ilgili önemli bir destek kararı çıkmıştı. O uygulamayla alakalı da yerinde bilgileri almış olacağız” dedi.

Şanlıurfa'da çiftçilere bir de müjde veren Bakan Dönmez, “ Bu arada tabi bir müjdemiz daha var. Tarımsal sulama tarife grubuna diğer tarımsal faaliyetlerle uğraşan müşterileri de eklemiş olduk. Bunların bir kısmı işletme, ticarethane kategorisinde yer aldığı için. Özellikle hayvancılık faaliyeti yapan çiftçilerimiz de bundan sonra tarımsal sulamadaki elektrik tarife grubu avantajlarından yararlanmış olacaklar. Gerekli hazırlıkları tamamladık. Hemen hemen bitmek üzere. En geç bir ay içerisinde uygulamaya da başlamış olacağız” dedi.

URFASTAR 




Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2019, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195