Title of a News Article

Erbaş, Urfa'ya geliyor

.

Erbaş, Urfa'ya geliyor
banner206
 Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geleceği öğrenildi.

 yapımına 2012 yılında başlayan Mevlana Celaleddin-i Rumi Camiinde sona gelindi. İş adamlarının desteği ile tamamlanan Şanlıurfa’nın en büyük camisi olan Celaleddin-i Rumi Camii, 26 Ocak’ta yapılacak açılışla hizmete girecek. Açılışa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yani sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık| Bakanı Ahmet Fakıbaba ile birlikte Şanlıurfa Eski Valileri İzzetin Küçük, Güngör Azim Tuna Şanlıurfa Eski Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, ve çok sayıda davetli katılacak.

Temeli 2012 yılında atılmıştı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geleceği öğrenildi.

Yıllardır yapımı devam eden Mevlana Celaleddin-i Rumi Camiinde sona gelindi. İş adamlarının desteği ile tamamlanan Şanlıurfa’nın en büyük camisi olan Celaleddin-i Rumi Camii, 26 Ocak’ta yapılacak açılışla hizmete girecek. Açılışa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da katılacağı öğrenildi.

 

Temeli 2012 yılında atılmıştı

Mevlana Vakfı tarafından yapılan açıklamada, Mevlana Celaleddin Rumi cami ve külliyesi hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

11 Nisan 2012 yılında temeli atılan Mevlana Celaleddin Rumi cami ve külliyesi 20 dönüm=20000 metrekare üzerine planlanmıştır. 2000 metrekare kapalı alanı ve 3000 metrekare açık alanı ile kullanıma açılacak olan Mevlana Celaleddin Rumi Camisi Urfa’nın 4 minareli ilk camisi özelliğini taşımakta olup Urfa ya has nakit taşıyla kaplanmıştır. Aynı zamanda önümüzdeki günlerde Mevlevi dergahı, erkek hafızlık ve ilimlik medresesi, kız kuran kursu ve kapalı otopark projesi inşaatına kısa sürede başlanılacaktır. Bu caminin inşaatı süresince emeği geçen, maddi ve manevi destek sunan herkese Mevlana vakfı olarak şükranlarımızı sunuyoruz.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2018, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195