Title of a News Article

1 diplomatımız şehit oldu..

1 diplomatımız şehit oldu..
banner206

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'de, bir restoranda Türk yetkilileri hedef alan silahlı saldırı düzenlendi. Türkiye'nin Erbil Konsolosluğu yakınındaki Hokkabaz isimli restoranda, konsolos yardımcısının da aralarında bulunduğu 4 konsolosluk çalışanına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir Türk diplomat şehit olurken, 2 konsolosluk görevlisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan çok sert açıklama: Gereken cevap verilecektir

DIŞİŞLERİ AÇIKLADI: 1 KONSOLOSLUK GÖREVLİSİ ŞEHİT OLDU

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bir konsolosluk görevlisinin şehit edildiği aktarılırken, "Bugün (17 Temmuz) öğleden sonra Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisi Başkonsolosluğumuz binası dışında bulunduğu bir sırada uğradığı menfur silahlı saldırı neticesinde şehit olmuştur. Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir. Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve tüm Türk Milletine sabır diliyoruz" denildi.

İHA: NAMLULU SİLAHLARLA MASAYI TARADI

İHA'da yer alan haberde, saldırganın 2 adet uzun namlulu silahla masayı tarayarak saldırıyı gerçekleştirdiği bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2019, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195