Title of a News Article

Erdem, artık Romanya'yı temsil edecek

Erdem, artık Romanya'yı temsil edecek
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı’na göndermiş olduğu resmi bir yazıda Şanlıurfalı iş adamı Mehmet Erdem’i Romanya’nın Şanlıurfa Fahri Konsolosu olarak atadı.

İş Adamı Mehmet Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın almış olduğu bu kararla birlikte artık resmi olarak Romanya’yı temsil ediyor. Görev bölgesi Şanlıurfa olan Erdem’i, fahri konsolosluk görevi boyunca da Türkiye Cumhuriyeti çatısı altındaki herkes onu tanıyacak ve görevini özgürce yapabilmesi için yardımcı olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dışişleri Bakanlığı’na gönderilen yazıda ise şu ifadelere yer verildi.

“Romanya Dışişleri Bakanı Bodan Aurescu’nun Bay Mehmet Erdem’i Romanya’nın Şanlıurfa Fahri Konsoloğluğu’na atadığını bildiren 31 Mart 2021 tarihli atama Belgesi’ni okuyup inceleyerek, Bay Mehmet Erdem’in uluslararası hukuk kurallarına ve uluslararası gelenekler ile iki ülke arasındaki anlaşmalara uygun olarak, Fahri Konsolosluk görevini yapmasına ve şahsı adına girişeceği işlemler hariç olmak üzere, bu görevin yasal öncelik ve ayrıcalıklardan yararlanmasına izin verdik.

Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm görevlileri Bay Mehmet Erdem’i Romanya’nın Şanlıurfa Fahri Konsolosu olarak tanıyacak ve görevini özgürce yapabilmesine yardım edeceklerdir.

Bay Mehmet Erdem’in görev bölgesi Şanlıurfa ilini kapsamaktadır.

Bu buyrultu Ankara’da ikibinyirmibir yılı Nisan ayının yirmiyedinci günü düzenlenmiştir.”

Yazılan bu resmi yazının altına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu imzasını atarak onayladı.

URFASTAR

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nur sevim
Nur sevim - 3 yıl Önce

Tebrik ediyorum, urfa da da güzel şeyler oluyor, sevindirici

Musa KALDI
Musa KALDI - 3 yıl Önce

Tebrik ederim. Hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Urfamıza faydalı olur. İnşaAllah. Urfadan diğer Ülkeler içinde Fahri konsolos iş adamları görev alır Urfanın kalkınmasına vesile olurlar. Tekrar Hayırlı olsun.

SIRADAKİ HABER

banner195