Title of a News Article

Erdoğan belediyelere yüklendi

Erdoğan belediyelere yüklendi
banner206

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında yaptığı açıklamada, "Antalya Büyükşehir Belediyesi birinci derecede sorumludur. Muğla, İzmir ve Aydın’da belediyelerin birinci sorumluluğudur. Bunlar ‘Hayır bizim sorumluluğumuz yok’ diyemezler. Açsınlar yerel yönetimlerle ilgili yasayı iyice incelesinler" dedi.

A Haber-ATV-A Para-ANews ortak yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen canlı yayında Türkiye ve dünya gündemine dair gelişmeleri değerlendirdi.

Gündem Özel yayınında gazeteciler Şebnem Bursalı, Okan Müderrisoğlu, Çiğdem Ceylan, Haktan Uysal ve Nur Özkan Erbay’ın sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; orman yangınları, sel felaketleri, afetzedelere verilecek destekler, Türk Hava Kurumu hakkındaki iddialar, koronavirüsle mücadele, ekonomi, dış politika ve Tokyo olimpiyatları başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

NELER SÖYLEDİ?

Erdoğan, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Yangında sekizinci gün. Tüm şiddetiyle devam ediyor. Yangında otellerde kalanlar var. Tahliye çalışmalarını gerçekleştirdik. Denizden ve karadan tahliye çalışmalarını yaptık. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de orman yangınlarında büyük artış yaşandı. Burada siyasete yer olmamalı. Düşünün ki, 8 gün içinde 187 yangın çıktı. 187 yangından 15’i devam ediyor. Bunların çoğu kontrol altında.

Devlet olarak bizim görevimiz nedir? Devlet olarak görevimiz, tarım, orman ve hayvancılık, bütün bu ormanların bakımı, ıslahı; yangınların söndürülmesi birinci sorumluluğumuz. Yerleşim yerlerindeki yangınların sorumluluğu ise büyükşehir belediyelerine aittir.

Antalya Büyükşehir Belediyesi birinci derecede sorumludur. Muğla, İzmir ve Aydın’da belediyelerin birinci sorumluluğudur. Bunlar ‘Hayır bizim sorumluluğumuz yok’ diyemezler. Açsınlar yerel yönetimlerle ilgili yasayı iyice incelesinler. Şu an ne yapıyorlar? Biz orman yangınlarıyla mücadelemizi sürdürüyoruz. 8 şehidimiz var.

İDDİALARA YANIT

Ne başbakanlığım döneminde böyle bir yetkiyi verdim ne de cumhurbaşkanlığım döneminde. Ben dikey mimariye karşı olduğunu söyleyen bir insanım. Betona nasıl olur da ben sahip çıkarım? Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195