Title of a News Article

Erdoğan'Birinin bedeli kendilerine ait'

Erdoğan'Birinin bedeli kendilerine ait'
banner206

Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi açıldı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefetin bizi adeta topu tuttuğu şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunu bu süreçte çok daha iyi görüyoruz." ifadelerini kullandı. Sancaktepe ve Yeşilköy'deki pandemi hastanelerinin yüklenici firmasına teşekkür eden Erdoğan, "Her iki hastaneyi de Rönesans yüklendi ve birinin bedeli tamamen kendilerine ait." dedi.

Yeni tip corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında Sancaktepe'de inşa edilen Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi hizmete açıldı. Hastanenin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Milletimize acil durum hastanemizin hayırlı olmasını diliyorum. 

Ülkemize hizmet eden hiç kimseyi unutmayız. Bunun için buraya Prof. Dr. Feriha Öz ismini verdik. 

Sağlık çalışanlarımızın her birine şükranlarımızı sunuyoruz. 

(Sancaktepe ve Yeşilköy'deki hastaneler) Her iki hastaneyi de Rönesans yüklendi ve birinin bedeli tamamen kendilerine ait.

Kapasitesinin tamamı yoğum bakım ünitelerine çevrilebiliyor. Herhangi bir hasta buraya geldiğinde buradaki piste inecek ve yürüme mesafesinde hastaneye girecek. İster ulusal ister uluslararası...

Türkiye'nin sağlık sisteminde geldiği seviyenin en somut örneği bu hastanemizdir. 

190'ı aşkın ülkeden talep geldi. 90'ı aşkın ülkeye her konuda sağlık malzemesi gönderdik. Bu konuda nazlanmadık. Tıpta biz fiziki mekanları hazırlıyoruz. Hocaları ise siz yetiştireceksiniz. 

Muhalefetin bizi adeta topa tuttuğu şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunu gördük. Genel sağlık sigortası sistemini ülkemizde kurmuş olmanın önemi salgın sürecinde daha iyi anlaşıldı.

Diğer ülkelerin hiçbirinde böyle bir sistem yok. ABD dahil herkes parası varsa sağlık hizmeti alabiliyor. ABD ve Rusya bu şlş çözemedi hepsi sıkıntıda.

Ülkemizin savrulmasını isteyenler, darbecilerden bile medet ummaktan çekinmemiştir. Milletimizin 18 yıldır gerektiğinde bizim yanımızda yer alması mücadelemizin devamıdır. Ülkemiz her alanda hedeflerine doğru kararlılıkla ilerlediği bir çizgiye oturmuştur.

SAĞLIK BAKANI KOCA: YENİ BİR VİZYON

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, acil durum hastanelerinin, sadece deprem, afet ve salgın durumlarında kapısını açıp sonra devre dışı olan mekanlar olarak tasarlanmadığını, normal zamanlarda da özelleşmiş alanlarda hizmet vermeye devam edecek kalıcı hastaneler olarak inşa edildiğini bildirdi.

Koca, Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, hastanenin, sağlık altyapısına yeni bir anlayışla güç katacağını, sağlık hizmetinde yeni bir alternatif ve yeni bir vizyon getireceğini söyledi. 

milliyet.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195