Title of a News Article

Erdoğan, 'Bu konu aciliyet kazanmıştır' deyip ekledi: Hazırız!

Erdoğan, 'Bu konu aciliyet kazanmıştır' deyip ekledi: Hazırız!
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazya'da Kuala Lumpur Zirvesi'nde konuşma yaptı. Milli paralarla ticaretin aciliyet kazandığını belirten Erdoğan, "Sizinle bu konu hakkında çalışmak için hazırız" dedi.

Kuala Lumpur Zirvesi'nde konuşan Erdoğan şu ifadelere yer verdi;2003 senesinde yüzde 80'i bulan dışa bağımlılığımızı yüzde 30'lara çekmiş bulunuyoruz. Üretim kabiliyetlerimizi ne kadar çeşitlendirirsek sürdürme kalkınma hedeflerimize o derece yaklaşırız. Kimi ülkeler teknolojide önemli mesafeler ele aldı. Biz de bunu savunma sanayi alanında tecrübe ettik. Müslümanlar olarak son derece genç ve dinamik nüfusa sahibiz. Ancak eğitim konusunda ciddi sıkıntılarımız bulunuyor. Gerek okum yazma gerekse kız çocuklarının okumasında dünya genelinin hala altındayız.

İslami Finans meselesini gündemimize almalıyız. Faiz yerine üretimi, ticareti merkezine alan sistemin Malezya'da önemli bir yeri var. Faizsiz finans konusunda ülkelerimiz arasında önemli bir diyalog olabilir. Bir çalışma grubu kurabiliriz. Böylece kapsamlı bir çalışma ortaya çıkabilir.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuala Lumpur Konferans Merkezi’nde düzenlenen Kuala Lumpur Zirvesi’nin açılış oturumuna katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Malezya Kralı Sultan Abdullah Riayatuddin Mustafa Billah Şah, programın ardından Kuala Lumpur Zirvesi’nin sergi alanını gezdi. Zirvenin açılışında konuşan Erdoğan, , "1,7 milyarlık İslam aleminin kaderini Güvenlik Konseyi Daimi üyesi 5 ülkenin keyfine bırakan sistem artık ömrünü tamamlamıştır." dedi. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuala Lumpur Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Malezya'da, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Kralı Sultan Abdullah Riayatuddin Mustafa Billah Şah tarafından devlet ve hükümet başkanları ile Kuala Lumpur Zirvesi misafirleri onuruna verilen öğle yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemek öncesinde, Malezya Kralı Sultan Abdullah, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ile Kuala Lumpur Zirvesi'nin sergi alanını gezdi.

Zirvesi'nin yapıldığı Kuala Lumpur Konferans Merkezi'ndeki yemek, basına kapalı gerçekleşti. Erdoğan'a yemekte eşi Emine Erdoğan da eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2019, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195