Title of a News Article

Erdoğan'dan flaş açıklama

Erdoğan'dan flaş açıklama
banner206
 İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

Afrika seyahatimizde FETÖ’nün ülkemize ne kadar zaman kaybettirdiğini gördük.

Fransa, bize belli noktada akıl vermeye kalkanlar sadece Cezayir’de 5 milyon insanın katlini icra ettiler. İnşallah bu kıta ile ilişkilerimizi her alanda ileriye taşıyarak sürdürmeye kararlıyız. Bize yıllarca kara diye öğretilen Afrika’nın aslında ne kadar renkli aydınlık olduğunu gördükçe, kıtayı sömürenlerin vicdansızlıklarını ahlaksızlıklarını çok daha iyi anlıyoruz. Bu algının Senegal’deki Gore adasında se4mbolleştiği şeklinde eşya gibi alınıp satılan, işe yaramayanların da denize atılarak insanlara zulmü örtme gayretleri olduğu açıktır.

Bu anlayışla ilk fırsatta bu defa Afrika’nın en güneyine ineceğiz. Güneyini kapsayan bir seyahati daha planlıyoruz. Kıtada ayak basmadığımız yer kalana kadar durmayacağız.

Bir süredir güvenlik önceliklerimizin en başında Suriye’deki gelişmeler yer alıyor. Bugün 46’ncı gününe giren Zeytin Dalı harekatında görev alan tüm güvenlik güçlerimize rabbimden muvaffakiyetler diliyorum. Şüphesiz ki sefer bizden zafer Allah’tandır. Şu ana kadar 700 kilometre karenin üzerindeki bir alan teröristlerden temizlendi ve bizim kontrolümüz altında. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı son aldığım rakam, 2872. TSK’mız ve Jandarma personelimizden 41 askerimiz ile ÖSO’dan 159 kardeşimiz şehit oldu. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

“RACO VE ŞEYH HADİD, BÜYÜK ÇARPIŞMALAR SONUCU TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ”

Kime hizmet ettiği belli olmadan geberip giden teröristleri kimse hatırlamayacak. Ama biz şehitlerimizin hatıralarını ilelebet kalbimizde ve destanlarımızda yaşatacağız. Terör örgütünün sınırlarımızla olan irtibatı artık tamamen kesilmiş durumdadır. Örgütün ciddi yığınak yaptığı ve direniş gösterdiği yerler arasındaki Raco ve Şeyh Hadid, büyük çarpışmalar sonucu teröristlerden temizlendi.

“CİNDERESİ’NE BASKI CİDDİ DERECE ARTMIŞ BULUNUYOR”

Yine önemli direnç noktalardan olan Cinderesi’ne baskı ciddi derece artmış bulunuyor. Hem havadan hem karadan teröristler sıkıştırılıyor. Çok yakında burası da temizlenecek. Ve böylece Afrin kuşatmasının önünde bulunan en büyük engellerden birisi aşılmış olacaktır.

“HAREKATIN BUNDAN SONRASINDAKİ KISMININ ÇOK DAHA HIZLI İLERLEYECEĞİNE İNANIYORUM”

Bundan sonraki sıra Afrin şehir merkezindeki orada yuvalanmış olan teröristlere geliyor. Harekatın bundan sonrasındaki kısmının çok daha hızlı ilerleyeceğine inanıyorum.

Kahraman askerlerimizin nasıl sevinçle karşılandıklarını sizler de görüyorsunuz. Askerlerimizin diktikleri şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yer adeta bir güven ve huzur yuvası haline dönüşüyor.

Ana muhalefetin başındakiler veya temsilcileri, ÖSO’ya bir terör örgütü yakıştırmasını yapıştırmasını yapacak kadar densiz olsalar da bizim için onlar bizim o mücadeledeki en önemli kardeşlerimizdir. Beraber bu mücadeleyi verdiğimiz kardeşlerimizdir. Afrin’de attığımız her adımda karşımıza çıkan manzara, yaptığımız operasyonun ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Bugüne kadar bizim operasyonlarımızda kasti olarak bir sivilin zarar gördüğünü ispatlayamaz. Sosyal medyada bize mal etmeye çalışanların maskesi anında düşüyor. Hakikatler ortaya çıktığında, yalanlar güneşe maruz kalmış kardan adam misali hızla eriyip buharlaşmaya mahkumdur.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2018, 12:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
halil dağ
halil dağ - 6 yıl Önce

sayın cumhurbaşkanım sizi ziyarete gelsem ankaraya bir kaçgün sonra müsait olurmusunuz uygunmudur sizce efendim

SIRADAKİ HABER

banner195