Title of a News Article

Erdoğan deprem bölgesinde

Erdoğan deprem bölgesinde
banner206

Cumhurhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay eşlik ediyor.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar toplam 22 kişi hayatını kaybetti, 382'si yaralı olmak üzere 1031 kişi hastanelere başvurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) saat 20.55'te Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini açıklamasının ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde hayatını kaybeden anne ve oğlun Mevlana Camii'ndeki cenaze törenine katıldı.

Cenaze namazının ardından konuşan Erdoğan şunları kaydetti;

Bu tip afetler bizler için büyük bir imtihan. Müslüman olmanın bu noktada teslimiyetin en güzel örneklerini vermişiz. Daha önceki depremleri sabırla aşmayı bildik. Şimdi yine bir imtihandayız. Biz hakkında surenin de bulunduğu bu deprem olayları hakkında teslimiyetin en güzelini hep verdik veriyoruz. Şimdi de böyle bir imtihanla karşı karşıyayız.

"DEVLET VE MİLLET OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Bu kardeşlerimiz inanıyorum ki, Rabbimin cennet müjdesine kavuşanlardan. Biz devlet olarak millet olarak elimizden geleni sonuna kadar inşallah yapıyoruz yapacağız. Bütün bu enkazlardaki çalışmalarımız devam edecek. Bu enkazları kaldırarak bir diğer taraftan da gerek köylerde, gerek mahallelerdeki bu yıkımların yerine TOKİ olarak hemen gerekli adımları atıp kimseyi aç, açıkta inşallah bırakmayacağız. Hiç dedikodulara kulak asmayın. Olumsuz propagandalara kulak asmayın. Bilin ki bizler sizlerin hizmetkarıyız ve bu millete hizmet etmenin ne denli büyük bir şeref olduğunu bilenlerdeniz. Tekrar bütün meftalarımız için Allah'tan rahmet diliyorum.

Enkazda incelemelerde bulundu, bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Sürsürü mahallesinde depremden dolayı çöken 4 katlı bir binanın enkaz alanına gitti. Erdoğan, olay yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sürsürü mahallesindeki incelemelerinin ardından Mustafa Paşa mahallesine giderek yıkılan binaların enkazındaki çalışmaları inceledi.

Kaynak: TRT Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2020, 17:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195