Title of a News Article

Erdoğan'ın yüzünü güldüren bomba anket

Erdoğan'ın yüzünü güldüren bomba anket
banner206
 Adil Gür, yaptığı son anket sonuçlarını açıkladı. A&G'nin anketine göre Başkanlık sistemine destek yüzde 45.1, AK Parti'nin oy oranı ise 55.3. En beğenilen lider ise Erdoğan.

A Haber ekranlarında yayınlanan Söz Teması programına katılan A&G Araştırma Şirketi'nin sahibi Adil Gür, Yeni Anayasa için yaptıkları son kamuoyu anketini açıkladı.

SON ARAŞTIRMA

Adil Gür, Yeni Anayasa çalışmaları, Başkanlık Sistemi gibi konularda halkın ne düşündüğüne dair yaptıkları araştırma sonuçlarını paylaştı. Partili seçmenin yeni Anayasa hakkında düşünceleri, insanların başkanlık sistemi ve parlamenter sistem için düşünceleri, Türkiye'deki sistemin değişmesini isteyenlerin oranlarına dair çarpıcı veriler canlı yayında paylaşıldı.

BAŞKANLIK MI, CUMHURBAŞKANLIĞI MI?

Adil Gür, "Ben bir yıldır Cumhurbaşkanlığı tabirinin halka daha yakın geldiğini söylüyorum çünkü başkanlık dediğinizde Fransa, ABD gibi Türkiye'nin çok da fazla haz etmediği yerlere gidiyor" dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİNE DESTEK YÜZDE 45

A&G'nin anketinde seçmenlere "Başkanlık sistemini destekliyor musunuz?" sorusu da soruldu. Haziran 2016'da seçmenin yüzde 37.4'ü bu soruya 'evet' cevabını verirken; Ekim 2016'da Başkanlık sistemini destekleyenlerin oranı yüzde 45.1'e yükseldi.

AK PARTİ'NİN OY ORANI: YÜZDE 55

AK Parti'nin son oy oranını da açıklayan Adil Gür, Ekim 2016 itibarıyla kararsızlar dağıtıldığında AK Parti oylarının yüzde 55.3'e yükseldiğini söyledi.

EN BEĞENİLEN LİDER ERDOĞAN

"En beğendiğiz siyasi lider kim?" sorusuna seçmenlerin yüzde 55.6'sı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yanıtını verdi. Gür, bu 'Recep Tayyip Erdoğan'ı beğeniyor musunuz?" sorusu değil öyle sorduğunuzda yüzde 80'lerin üzerinde çıkıyor" dedi.


haberler.com

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2016, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195