Title of a News Article

Erdoğan itiraf etti!

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı'ndan Meclis Başkanı'na kadar herkesin dinlendiğini açıkladı.

Erdoğan itiraf etti!
banner206
Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı'ndan Meclis Başkanı'na kadar herkesin dinlendiğini açıkladı.
Başbakan Tayyip Erdoğan, İran ziyaretinin ardından uçakta çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Gündeme ilişkin soruları cevaplandıran Başbakan Erdoğan, paralel yapı diye isimlendirdiği yapıyla ilgili çok önemli bilgiler verdi. İşte Erdoğan'ın sorulara verdiği cevaplar:


CUMHURBAŞKANI DİNLENMİŞ 


Yani öyle şeyler geliyor ki önümüze, Cumhurbaşkanı'nın dinlenmesinden benim dinlenmeme kadar. Meclis Başkanı'na varıncaya kadar, ailelerimize, çocuklarımıza varıncaya kadar herkesi dinlemişler. Böyle bir şey olabilir mi?


DİNLEMELERE SINIR


Direkt dinlemesi şart değil zaten, Mesela kalkıyor Deniz'i dinliyor, ben de telefonla Deniz'le konuşuyorum. Ordan takılıyor veya Okan ile görüşüyorsa oradan giriyor. Yolu çok. Dinlemenin süresi sınırsızdı, şimdi sınırsız olmayacak. 3 aylık bir süre veriyoruz. Ondan sonra bir artı bir artı bir olmak üzere toplam 3 ay uzatıyoruz. Yani hepsi 6 ay…


İTİRAFLAR GELDİ


Arkadaşlarım onu çalışıyorlar. Böcekle ilgili de çalışıyorlar. Kendilerine yeni yeni şeyler geliyor. Bazı şeyler yeni dökülmeye başladı. Herkes ürküyor, korkuyordu. Baktılar ki şey yapmaya başladı. Artık bilgiler gelmeye başladı. Kimler neler çekmiş neler. İtiraf diyebileceğimiz şeyler geldi.


İZMİR'DE MAKAS DARALDI


Son anketlerde durumumuzu koruyoruz. En ufak bir sıkıntı söz konusu değil, yani yine AK Parti olarak yüzde 50-51 oralarda. Büyük şehirlerle ilgili gelişmeler var. Rahatlıkla söyleyebilirim. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, İzmir'de iyice makas daraldı. Yani Binali Bey'i İzmir şu anda kabullenmiş durumda.


BEDELLİ ASKERLİK


Bizim gündemimizde bedelli askerlik yok. Genelkurmay Başkanlığı 'bir yığılma var, bedelli askerlik ile bunu eritelim' gibi bir yaklaşımda bulunursa biz kalkar adımını atarız. Biz bir teklifte bulunuruz, TSK'ya, TSK da 'İsabetli olur, gelecek gelir de şehit yakınlarına gazilere kullanılır, yapalım' der. O zaman yaparız. Şu anda gündemimizde değil, hele de seçim arifesinde.


RUHANİ İLE GÖRÜŞME


Bu ziyaretimizin ana başlıklarından birisi ikili ilişkilerimiz, bir diğeri de malum bölgesel sorunlardı. İkili ilişkilerimizde özellikle 2012'de hedeflerimize varma noktasında iyiydik. Yaptırımlar sebebiyle aleyhimize bir açık meydana geldi. Şubat ayının 20'sinde, Sayın Ruhani, Cumhurbaşkanımızın davetlisi olarak Türkiye'ye gelecek. Doğalgaz konusu malum şu anda İran'ın fiyatları, Azerbaycan ve Rusya'ya göre biraz daha fazla. Bununla ilgili olarak enerji bakanlarımıza karşılıklı olarak talimatı tekrar verdik. Bakalım bu fiyatlar ne kadar aşağıya çekilebilecek.


Suriye meselesinde İran'ın şu anda takılıp kaldığı bir nokta var: 'Terör örgütleri burada saf dışı edilmeden, terör örgütlerinin girişi engellenmeden; terör örgütlerine parasal destekler, diğer destekler kesilmeden Esed'in gitmesinin hiçbir anlamı yok' diyorlar. Biz de kendilerine şunu söyledik: Üç sene önce bu terör örgütleri Suriye'de yoktu. Terör örgütleri burada Esed ile birlikte oluştu. 



Halkın iradesine dayalı bir yönetim değişikliğine şiddetle ihtiyaç var. 'Bu terör örgütleri buradan çıkmadan olmaz' yaklaşımını doğru bulmuyoruz. Geçiş hükümeti, şiddete bulaşmamış, halkın kabulünü alabilmiş insanlardan oluşmalı ve de Suriye'yi bir an önce seçime götürmeli. Tabii ki tüm bu konularda şu anda İran'la anlaşabildik diyemem.


SURİYE'DEKİ FOTOĞRAFLAR


Onları da gündeme getirdim. Tabi bunları diyorlar Katar satın aldı, İngiltere üzerinden de dünyaya yaydı. Satın aldı, almadı bunu bilemem dedim ama benim bildiğim bir şey var, 55 bin fotoğraf karesi Esed'in adamı tarafından çekilmiş, artık dayanamıyor dışarı çıkartıyor. Bütün bu olaylar Suriye'de cereyan etmiş. Sadece bizim 70 ölümüz var. Maalesef bu konuda söyledikleri, 'bakanlarımıza ve istihbarat elemanlarımıza görevlerini verelim', özellikle de tabi onlar başkalarının karışmasını pek istemiyorlar. Diyorlar ki Türkiye, İran beraber yapalım. Biz dedik 'buna da varız' bundan kaçmayız.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 17:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195