Title of a News Article

ERDOĞAN, ŞANLIURFALILARLA MÜJDELER VERDİ

ERDOĞAN, ŞANLIURFALILARLA MÜJDELER VERDİ
banner206
 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ŞANLIURFA’YA HIZLI TREN MÜJDESİ VERDİ

Şanlıurfa’da düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfalılara hızlı tren müjdesi verdi.

Bugün havayoluyla Şanlıurfa’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Şanlıurfa GAP Havalimanında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekilleri ve il protokolü karşıladı. Karşılamanın ardından helikopterle şehir merkezine gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nevali Otel arkasındaki alanda düzenlenen ve 100 binden fazla kişinin katıldığı mitingde Şanlıurfalılara hitap etti.

SURİYE SINIRI TERÖRDEN TEMİZLENECEK

Konuşmasında, Suriyelilere gösterdikleri kardeşlik için Şanlıurfalılara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfalıların zor şartlarda bu fedakârlığı yaptığını bildiğini ifade ederek, “Urfa’nın hemen yanı başındaki Suriye toprağı terör örgütüne teslim edildi. Buradaki Suriyeli kardeşlerimiz güvenlik nedeniyle evine dönemiyor. Yaptığımız operasyonlar sonucu 200 bin Suriyeli kardeşimiz Cerablus’a döndü, Afrin’e dönüş başladı, Münbiç’e de dönüş başlamak üzere” dedi.

İdlib’e yönelik çalışmaların devam ettiğini ve Kandil operasyonuna yöneldiklerini kaydeden Erdoğan, sıranın Urfa’nın yanı başındaki yerlere geldiğini söyleyerek, “Az kaldı, yakında buraları da terörden arındırarak Arap, Türkmen kardeşlerimize teslim edeceğiz. Geriye, gelecekte tarih kitapları Şanlıurfalıların kardeşlerine nasıl sahip çıktıklarını yazacak” dedi. Medine örneği üzerinden ensar-muhacir örneğini veren Erdoğan, “Varil bombalarından kaçan Suriyeli kardeşlerimize siz ensar oldunuz, kucak açtınız tebrik ediyorum sizi. Urfalıların nasıl ekmeğini bölüştüğünü tarih yazacak. Nasıl sıkıntılar çektiğinizi biliyorum, biraz sabır istiyorum. Kim ki sabreder, zafere ulaşır. Adım adım bu meseleyi çözüyoruz. Urfa’nın yanı başındaki fitne kazanlarını devireceğimiz günler yakındır. Bunun için 24 Haziran çok önemli. Biz bu meselenin çözümünün sahada var olmaktan geçtiğini biliyoruz. Onun için biz ona buna el uzatmayı değil, sınırın öte tarafını kendi gücümüzle güvenli hale getirmek istiyoruz. 24 Haziran’da bize yetki ve destek verin, bu işi bitirelim” diye konuştu.

16 YILDA 43 MİLYAR TL YATIRIM

Şanlıurfa’nın genç nüfusuyla Türkiye’nin en önde gelen şehirlerinden olduğunu ifade eden Erdoğan, Şanlıurfa’da yapılan yatırımları hatırlattı. Şanlıurfa’ya son 16 yılda toplamda 43 milyar TL yatırım yapıldığını kaydeden Erdoğan, 11 bin 258 adet yeni derslik kazandırıldığını, ilk ve orta öğretimde okuyan öğrencilere 440 milyon TL destek verildiğini, yüksek öğrenim öğrencileri için yurtlar açıldığını, tüm ilçelere spor salonu ve gençlik merkezi yapıldığını, 14 hastane ile toplam 82 sağlık tesisi inşa edildiğini, Şanlıurfa’ya 1700 yataklı şehir hastanesi inşaatının devam ettiğini ve 2021 yılında hizmete açılacağını söyledi.

“Bu şehirde tek bir vatandaşımız dahi gece yatağına aç girerse bunun vebali hepimizin üzerinedir” diyen Erdoğan, TOKİ kanalıyla Şanlıurfa’da 13 bin 500 konut projesini hayata geçirdiklerini, 2002 yılına kadar Şanlıurfa’da 29 km olan bölünmüş yol miktarına 540 km ilave ettiklerini ifade etti. Toplam maliyeti 980 milyon TL olan yol projelerinin devam ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa-Bozova, Şanlıurfa kuzey çevre yolu ve Şanlıurfa-Akçakale yollarının bu yıl tamamlanacağını söyledi.

ŞANLIURFA’YA HIZLI TREN

Karkamış, Nusaybin, Şenyurt ve Mardin demiryolu hattının yenilendiğini, Şanlıurfa-Diyarbakır hızlı tren projesinin ise ihale aşamasına geldiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şanlıurfa’yı hızlı trenle tüm Türkiye’ye bağlıyoruz. Şanlıurfa ve Diyarbakır hızlı tren projemiz, bu yıl ihaleye çıkıyor” dedi.

Şanlıurfa’ya yapılan yatırımlardan en önemlilerinden birinin de Şanlıurfa GAP Havalimanı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2000’li yılların başında 30 bini bulmayan Şanlıurfa’daki havayolu trafiği yolcu sayısının, 2017 yılında 833 bin kişiye ulaştığını söyledi.

Konuşmasında, sulama yatırımları, sulamaya yeni açılan alanlar, içme suyu projeleri ve sanayi yatırımlarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Barajı gölünde iki adet feribotun Şanlıurfalıların hizmetine sunulduğunu dile getirerek Siverek Takoran Vadisinde yapılacak projeler için etüd çalışmaları yapıldığını ifade etti.

SURUÇ’TA SUÇLULAR HESAP VERECEK

Suruç ovası sulamasının 100 yıllık bir hayal olduğunu ve bu hayali gerçeğe dönüştürdüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2.2 milyar TL bedelle hizmete alınan Suruç tünelleri ve sulama projesi sayesinde Suruç ilçe merkezi ve köylere ulaşan su ile bu alanlardan 1 milyar TL gelir elde edildiğini söyledi. Suruç’ta bayram öncesi yaşanan olayda hayatını kaybedenleri de anan Erdoğan, “Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Olay, çok yönlü soruşturulmaya devam ediyor. Suçlular bulanarak adalet önünde hesap verecek” diye konuştu.

OSB’DE İSTİHDAM 20 BİN 200 KİŞİ OLDU

Şanlıurfa’nın içme suyu sorununun olmadığını, Siverek ve 19 köyün uzun vadeli içme suyu sorununu çözmek için proje inşaatının devam ettiğini, bunun yanında 2 barajın inşa edildiğini, 4 baraj inşaatının da devam ettiğini ve tüm ilçelere temiz içme suyu projelerinin sürdürüldüğünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarımsal alanların korunması için 9 ovanın sit alanı ilan edildiğini ve sulamadaki enerji sorununu çözmek için tedbirler alınmaya devam ettiğini söyledi.

2002 Yılından bu yana Şanlıurfa’da 65 bin kişinin İŞ-KUR aracılığıyla işe yerleştirildiğini, ekonomik yatırımlara verilen 605 milyon TL’lik teşvik ile Şanlıurfa’da 5’inci organize sanayi bölgesinin kurulduğunu ve şu anda 20 bin 200 kişinin organize sanayi bölgelerinde istihdam edildiğini belirtti.

“Şanlıurfa’yı her alanda lokomotif şehirlerden biri haline getireceğiz” diyen Erdoğan, 24 Haziran’da yapılacak seçimler için Şanlıurfalılardan destek isteyerek, “24 Haziran pazar akşamı Şanlıurfa’yı özellikle takip edeceğim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2018, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142