Title of a News Article

Erdoğan, Urfa'da gözdağı verdi

.

Erdoğan, Urfa'da gözdağı verdi
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topçu Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. On binlerce kişinin katıldığı açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sınırlarımızın içinde ve dışında hain emeller peşinde koşanları tepeleyerek 2023 hedefimize mutlaka ulaşacağız” dedi. Erdoğan, Şanlıurfa’da yapılması planlanan 1700 yataklı şehir hastanesinin de 2-3 yıl içerisinde tamamlanacağının sözünü verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun bir aradan sonra yeniden Şanlıurfa’ya geldi. Dün saat 12.30’da GAP Havalimanına özel uçakla gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Bakan Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu il ve ilçe belediye başkanları karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişi nedeniyle yol boyunca polis ve jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Helikopterler de sürekli güzergâh ve havalimanı üzerinde uçtu.

 

Erdoğan, Cuma namazını Balıklıgöl’de kıldı

İlk olarak Balıklıgöl’e giden Erdoğan, Cuma namazını Balıklıgöl’de bulunan Dergah Camii'nde kıldı. Şehitler için verilen hutbeyi dinleyen Erdoğan, İl Müftüsü İhsan Açık’ın okuduğu duanın ardından Türkçe ve Arapça dua okudu. Erdoğan’ın okuduğu dua cami hoparlörlerinden tüm Balıklıgöl platosuna verildi.

 

On binler katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra toplu açılış törenine katılmak üzere Topçu Meydanı’na geçti. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa milletvekilleri ve on binler katıldı.

Bakan Faruk Çelik’in yaptığı konuşmanın ardından platforma gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına terörü lanetleyerek başladı.

 

“Ok yaydan çıktı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, verilen sözlerin tutulmadığının altını çizerek, " Türkiye'nin sahaya girip DEAŞ'ı süpürmesiyle ülkelerin amacı ortaya çıktı. Bize daha fazla ileriye gitmeyin diyorlar, yok öyle bir şey. Aynı oyun Irak'ta sergileniyor. Ülke mezhep çatışmasının içine çekilmeye çalışılıyor. Bunların olmaması lazım. Bizim dinimizde ırkçılığa yer yok. Türkiye'yi güç duruma düşürmek için Musul operasyonunu başlattılar, sonra yavaşlattılar, Rakka operasyonunu ertelediler. Niye erteliyorsunuz, DEAŞ orada. Hani DEAŞ sizler için mücadele edilecek bir unsurdu, niye mücadele etmiyorsunuz? Halbuki plan tüm bu operasyonların birlikte yürütülmesiydi. Baktılar ki Türkiye sonuç almaya yaklaştı, hemen planları değiştirdiler. Bizim için artık ok yaydan çıkmıştır. El Bab'ı da Münbiç'i de diğer bölgeleri de terör örgütlerinden temizlemeden durmayacağız. Siyasi ve ekonomik hangi silah kullanırsa kullanılsın bir millet, iradesini ortaya koyarsa tamamını etkisiz hale getirebilir” dedi.

 

“Bin 700 yataklı hastane inşaatı başlıyor”

Şanlıurfa’da yapılması planlanan Bin 700 yataklı şehir hastanesine de dikkat çeken Erdoğan, “Şehit Hastanesi kuralım demiştik 14 yıl önce. Şimdi Şanlıurfa’nın merkezinde inşallah Bin 700 yataklı hastanesi yapacağız. İhalesi yapıldı, inşallah inşaatı başlıyor. İnşallah 2-3 yıl içerisinde o hastanemiz de biter ve daha sonra Şanlıurfa’nın sağlık sorunu kalmaz, modern bir şehre bu tür hastaneler yakışır. Biz sizi Allah için seviyoruz, biz bu milletin aşığıyız, bu vatanın dertlisiyiz” diye ifade etti.

 

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti;

İdam Meclisten geçerse bana gelirse ben onaylarım. Bu teröristlerin mahsum insanları öldürmesi neticesinde onları ağırlamak gibi bir hak sahip değiliz.

Bölücü örgütün bıraktığı yeden DAEŞ, FETÖ bu ihanet nöbeti devralıyor. Bu örgütü birileri özellikle besleyip, yönlendirip Türkiye’nin üzerine salıyorlar. Bizimle yiğitçe mücadele edemeyenler kendilerince terör örgütleri ile bizi yola getirmeye çalışıyorlar. Biz millet, önünde tarih boyunca kaçmadık. Bu millet, 15 Temmuz’da güçlü silahlarla üzerine gelen milleti püskürtmüştür. Türkiye, bu musibetin üstesinden mutlaka gelecek.

Türkiye tarihinin en güçlü devlet-millet bütünleşmesini sağlamış olarak yoluna devam ediyor. Sınırlarımızın içinde ve dışında hain emeller peşinde koşanları tepeleyerek 2023 hedefimize mutlaka ulaşacağız. Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. Şanlıurfalı şehitlerimize ve diğer tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

PKK varmış, PYD varmış, kim olursa olsun bu ülkede terör estirenler bunun bedelini ödeyecekler.

Sizin her biriniz Suriyeli kardeşlerimize kucak açarak batıya meydan okudunuz. Tüm milletimle iftihar ediyorum.

Türkiye’yi çevremizde gördüğümüz ülkeler gibi kardeş kavgasıyla yakıp yıkmak isteyenlere Şanlıurfa’nın verdiği cevap tarihe geçecektir.

15 Temmuz’un hemen ertesinde ekonomik ambargo uygulamaya kalktılar, benim vatandaşım hemen dövizleri Türk lirasına çevirdi, Türkiye’de devran değişti.

Bu mücadelenin bir bedeli olduğunu biliyoruz, bugün bu bedel ödemezsek yarın bize dünyayı dar ederler. Bu ülkeyi, bu milleti terörle, ekonomik oyunlarla yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer protokol üyeleri tarafından 600 Milyon TL değerindeki 58 ayrı yatırımın açılışı yapıldı.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2017, 15:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fatma
Fatma - 7 yıl Önce

Cumhur Başkanımız Allah basimizdan eksik etmesin

HALİL DAĞ
HALİL DAĞ - 6 yıl Önce

SAYIN CUMHURBAŞKANIM TEŞEKKÜR EDERİM ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN SİZE HERZAMAN DUA EDİYORUM

HALİL DAĞ
HALİL DAĞ - 6 yıl Önce

SAYIN BAŞKANIM YARIN AKŞAM YOLA ÇIKIP GELECEĞİM HABERİNİZ OLSUN EFENDİM SAYĞILAR HÜRMETLER EFENDİM SENİ BAŞKAN YAPACAĞIZ SENİ BAŞKAN YAPACAĞIZ SENİ BAŞKAN YAPACAĞIZ

SIRADAKİ HABER

banner195