Title of a News Article

Erdoğan, Urfa'yı da ilgilendiren açılışta konuştu...

Erdoğan, Urfa'yı da ilgilendiren açılışta konuştu...
banner206

Edirne’yi Şanlıurfa'ya kadar kesintisiz bağlayacak ve akıllı ulaşım sistemleri ile donatılan Türkiye’nin en akıllı yolu olarak hizmet verecek Ankara-Niğde Otoyolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından açıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, akıllı yol olarak tasarlanan Ankara - Niğde Otoyolu'nun açılışında konuştu. 

 "Marmara Denizi'ni saran otoyolun tamamlanmasıyla en yoğun araç trafiğinin yaşandığı bölgenin ulaşım sorunun çözmüş olacağız" diyen Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

- Yatırım tutarı işletme süresi ve garanti ücret mukayesesi yaptığımızda bu otoyol devlet açısından oldukça kârlı bir yatırım olmuştur. Emeği geçen tüm kurumları, herkesi tebrik ediyorum.

- Yolun bir diğer özelliği döşenen fiber iletişim ağı, sensörler, kameralar, veri ve kontrol mekanizmasıyla akıllı yol olarak tasarlanmasıdır. Güzergah boyunca dikilecek 6.5 milyon bitki ve 1.1 milyon metrekare çimlendirmeyle bu bölgenin çehresi de değişecektir. Yoğun şekilde ağaçlandırma çimlendirme yapmamız lazım.

- Eskiden tamamen insan gücüyle yapılan pek çok işlem bu yolda akıllı ulaşım sistemi tarafından gerçekleştirilecektir.

- Kalkınmanın ve gelişmenin temel altyapılarından biri ulaşım. Bunun için ulaşımda gitmediğin, gidemediğin yer senin değildir anlayışıyla ülkemizin her karışını erişilebilir kılmak amacıyla yola çıktık. Özellikle karayolu, hava ve demir yolu taşımacılığında ülkemize çağ atlattık.

- Ülkemizin toplam otoyol uzunluğu 3 bin 295 kilometreye ulaştı. Bölünmüş yollarda uzunluk göreve geldiğimizde 6 bin 100 kilometreyle aldık. Buna 21 bin 400 kilometre ilave ettik toplam 27 bin 500 kilometreye yükselttik. Toplam yol ağı 68 bin 429 kilometreyi buluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Ankara-Niğde otoyolu) Hesaplamalara göre yılda bu otoyol sayesinde ülkemizin vakitten 885 milyon lira, akaryakıttan 743 milyon lira olmak üzere toplamda 1 milyar 628 milyon lira kazancı olacaktır." ifadesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2020, 18:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195