Title of a News Article

Erdoğan, Urfalılardan ne istedi?

Erdoğan, Urfalılardan ne istedi?
banner206

Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’da 45 Bin kişiye konuştu. 

30 Mart’ta yapılan seçimlerde Şanlıurfa’nın büyük başarıya imza attığını ve kendilerine verilen destekten dolayı Urfalılara teşekkür eden Başbakan Erdoğan, “Cumhurbaşkanımızı seçmek için 10 Ağustos’ta tekrar sandığa gidiyoruz. Bu seçimlerde de Şanlıurfa’da sıradan bir oy beklemiyoruz, Urfa’dan Türkiye rekoru oy bekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eşi Emine Erdoğan’la birlikte özel uçak "ANA" ile havayoluyla Şanlıurfa’ya geldi. Havaalanında protokol üyeleri tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan ve beraberindekileri, daha sonra Topçu Meydanı’nda yapılacak miting alanına geçti.

Mitingde Erdoğan’a Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Yahya Akman, Mehmet Akyürek, Seydi Eyyüpoğlu, Abdulkerim Gök, Mehmet Kasım Gülpınar, Mahmut Kaçar, Emin Önen, Halil Özcan, Zeynep Karahan Uslu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez eşlik etti.

Aşırı sıcak havada yapılan mitinge katılan On Binlerce kişi, miting alanındaki görevliler tarafından fıskiye ile sıkılan suyla serinlediler. Ayrıca kavurucu sıcaklardan ve zaman zaman yaşanan izdihamlardan dolayı mitinge katılan bazı kişilerin baygınlık geçirdikleri görüldü.

 

Urfalılara teşekkür etti

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, mitingde birer konuşma yaptılar. Daha sonra kalabalığa konuşan Erdoğan, “Daha önce 9 Mart’ta Urfa’ya geldik. Burada unutulmaz muhteşem bir miting gerçekleştirdik. Daha sonra Urfalılar 30 Mart’ta sandığa gitti, AK Parti’ye yüzde 62 oy çıktı. Şanlıurfa kendinden bekleneni, kendisine yakışanı yaptı. Bu güzel sonuçtan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu partiye, bu harekete, bu kardeşinize vermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Urfa’dan rekor bekliyoruz”

Erdoğan, ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine vurgu yaparak, “10 Ağustos’ta tekrar sandığa gidiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanını sandıkta seçiyoruz. Şanlıurfa cumhurun başına kimin geleceğini şimdiden tayin etmiş. Şanlıurfa’dan sıradan bir oy beklemiyoruz, Urfa’dan rekor bekliyoruz. Urfa’da Türkiye rekoru bekliyoruz. Zaten Urfa’dan çatısı akan CHP, MHP’nin adayına oy çıkmaz, Urfa’dan BDP’ye de oy çıkmaz” diye ifade etti.

Konuşmasında muhalefete de yüklenen Erdoğan, CHP ve HDP’yi ağır dille eleştirerek, “10 Ağustos’ta seçmen sadece cumhurbaşkanını seçmeyecek, bu ilkesiz partilere sandıkta dersini verecek” diye kaydetti.

 

“Refah seviyesini en üst seviyeye çıkaracağız”

“2013’e kadar yine çok çalışacak Türkiye’de demokrasinin standardını çok yüksek seviyelere yükselteceğiz” diyen Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti;

“12 yıl boyunca yaptıklarımızın daha da fazlasını yaparak refah seviyesini en üst seviyeye çıkaracağız. Dünya’da daha da öncü ülke olacağız. Biz Türk’üyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla, Çerkez’iyle, Roman’ıyla biriz, beraberiz, iyiyiz, kardeşiz hep birlikte Türkiye’yiz. Biz birbirimizi yaratandan ötürü seviyoruz. Yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz.”

 

“Artık anneler ağlamıyor”

Çözüm Sürecine de değinen Erdoğan, “Artık anneler ağlamıyor. Ama anneleri ağlatmak isteyenler var ama anneler artık eski anneler değil, Türkiye’de artık eski anneler değil. Diyarbakır’da artık anneler itiraz ediyor. Anneler, “Bizim çocuklarımızı elimizden alamazsınız” diyerek tepkilerini koyuyorlar” şeklinde konuştu.

 

“Urfa’ya 20 Kat Trilyon yatırım yaptık”

Erdoğan, Şanlıurfa’da yaptıkları yatırımları anlatarak, “Urfa’yı sanayide, tarımda, turizmde büyütmek için çok değer verdik. Urfa’da tarihinde görmediği yatırımları gerçekleştirdi. 12 yılda Urfa’ya 20 Kat Trilyon yatırım yaptık” dedi.

Konuşmasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’ten Urfa’ya yakışacak bir miting alanı yapılmasını da isteyen Erdoğan, hızlı trenle Şanlıurfa’yı İstanbul’a bağlayacaklarının müjdesini verdi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2014, 11:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
suruclu 1
suruclu 1 - 10 yıl Önce

Yorumlar nerde ektigini bicersin suructa kuraklitan dolayi ektigimizi bicmedik ikinci darbeyide akpnin yandas sirketlerinden yedik 15 mayista bazi koylere su birakilacakti olmadi meyer acilis sirketler hakedis alabilmek icinmis

SIRADAKİ HABER

banner195