Title of a News Article

Erdoğan'dan sürpriz cevap

Erdoğan'dan sürpriz cevap
banner206
 Herkes Başbakan Erdoğan'ın Köşk adayı olmasını beklerken, Başbakan adayla ilgili kafaları karıştırdı.
Yurt dışı temasları sonrası beraberindeki gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Köşk adaylığı ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Bakarsınız ters köşe yapmış olabiliriz." diyerek kafaları karıştırdı.

İşte gazetecilerin soruları ve Erdoğan'ın cevapları:

REHİNELERLE İLGİLİ SON DURUM

* Irak’taki rehineleri Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile ilişkilendiren iddialar, yorumlar var. Doğru olabilir mi? Rehinelerle ilgili gelinen son durum nedir?

Böyle bir şeyi düşünmek bile istemem. Üç noktada özetleyebilirim: 1. Takipçisiyiz. 2. Temaslar devam ediyor. 3. Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın salimen dönmelerini sağlamak.

"HAKLARIMI SONUNA KADAR KULLANACAĞIM"

* Ekmeleddin İhsanoğlu bir siyaset mühendisliği örneği mi?

Ben onu bir kenara bırakıp, tabloyu şöyle görüyorum: Ergenekon, Balyoz... Herkes peşpeşe çıkarıldı. Asıl manidar olan; başbakanlığı dinleyenler, böcek koyanlar, Teftiş Kurulu’nun çok ciddi tespitlerine rağmen serbest bırakıldı. Kimi savcılıkta, kimi mahkemeler tarafından. Hale bak, hepsi dışarıda. Ben şimdi buradan, paralel veya paralel değil, yargıya sesleniyorum; bütün belgeler ortadayken, suç aletleri ortadayken, bunları yapanlar ortadayken, neymiş adli kontrolle serbest bırakıyormuş... Benim itirazım var.

Bu ülkede eğer siz bir başbakanın dinlenilmesini bu kadar rahat değerlendirebiliyorsanız, o zaman size soracağım, sizin evinizin, yatak odanızın dinlenilmesini, ortam dinlenilmesiyle vesairesiyle dinleyenlere karşı tavrınız ne olacak acaba? Bu gidiş hayra alamet bir gidiş değil. 17 Aralık darbe girişimi bitmedi, 25 Aralık teşebbüsü bitmedi... Başbakanı dinleyenler, ofisine böcek koyanlar bırakılıyor. Burada paralel yargı yoksa, nerede var? Ama bu iş burada bitmez. Haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Başbakanlığı dinlemenin, Başbakan’ın ofisine böcek koymanın bir bedeli olmalı. Olmazsa herkes için felaket.

"DÜZENLEMELER CUMHURBAŞKANI'NIN ÖNÜNDE, HIZLI ADIMLAR ATILACAK"

* ''İnlerine kadar gireceğiz'' diyorsunuz, girmeye başladınız mı?

O mücadele olacak. Öyle uzun bir süreç de olmayacak. Yoksa Cumhurbaşkanı, başbakan olmanın hiçbir anlamı kalmaz. O zaman paralel yargı gelsin, memleketi yönetsin. “Kuvvetler ayrılığı” diyorsun, bakıyorsun yürütmenin adımlarını paralel yargı köstekliyor. Türkiye, yargının yürütme yerine geçtiği bir rejim ile karşı karşıya. Bir yargı devletine dönüşürsek, Türkiye biter. Şimdi yaptığımız bazı yasal düzenlemeler Cumhurbaşkanının önünde. Onaylanınca, hızlı adımlar atılacak.

"ADAY KONUSUNDA BAKARSINIZ TERS KÖŞE YAPARIZ"

* Viyana ve Lyon’daki etkinliklere katılan Avrupalı Türklerde cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili şöyle bir algı oluştuğu görülüyor: AK Parti’nin sizin dışında bir ismi aday göstermesi halinde, bu kişi sadece seçime katılan adaylardan biri olarak kabul edilecek. Sizin aday gösterilmeniz durumunda ise Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 12’nci Cumhurbaşkanı olarak görülecek. Türk kamuoyundaki ile birebir örtüşen bu algıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Söylediğiniz gibi halk böyle bir tepki veriyor. Gerçekten de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını siyaset dışı biri olarak değerlendirmek, aslında Türkiye Cumhuriyeti’ne en büyük haksızlıktır. Dünyanın hiçbir yerinde de böyle değildir. Seçilenlerin hepsi de siyaset içinden gelenler.

* Adayı açıklamayı ay sonuna bıraktınız?

Çünkü önce muhalefetin adayının belli olması gerekiyor.

* Muhalefetin adayının değişmesi durumunda, sizdeki durum da değişebilir mi?

Bakarsınız ters köşe yapmış olabiliriz.

"TUZAĞA DÜŞMEM"

* Sizi rahatlamış görüyoruz. Sanki karar vermiş insanların huzuru var. Peki, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Başbakanı kim olacak?

Tuzağa düşmem...

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2014, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195