Title of a News Article

Erdoğan'ın adını taşıyor

Erdoğan'ın adını taşıyor
banner206
 Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, Başbakanın ismini taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Suriyeli Misafirler Eğitim ve Kültür Merkezi hizmete açıldı.

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Ceylanpınar ilçesine yerleşen Suriyeli misafirlerden Suriyeli çocukların eğitim ve öğretim görmesi için TOKİ'de başbakanımızın ismini taşıyan eğitim ve kültür merkezi hizmete açıldı. Açılış öncesi konuklara yemek ikramında bulunulurken, Suriyeli misafirlere de battaniye yardımında bulunuldu. Uluslararası Şefkat Derneği ve Kuveyt Bünyan Derneği tarafından hizmete açılan eğitim ve kültür merkezinde Suriyeli çocuklar 11. sınıfa kadar eğitim görebilecekler. Okul açmanın Suriyeli misafirlere büyük bir avantaj sağladığını ifade eden Uluslararası Şefkat Derneği, "İkinci büyük projemiz Suriyelilere battaniye dağıtmaktır. İleri ki zamanda Suriyelilere yönelik meslek edindirme kursları açacağız. Eğitim alan Suriyeliler memleketlerinde meslek sahibi olabileceklerdir" dedi.

Eğitim gören çocuklara dernek tarafından okul kıyafeti ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı. Eğitim ve Kültür Merkezinin açılışına Uluslararası Şefkat Derneği Başkanı Mehmet Mazi, Kuveyt Bünyan Derneği Sorumlusu Velit El Süveylim, Belediye Başkanı Menderes Atilla, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Güntekin ve diğer davetliler katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2014, 23:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195