Title of a News Article

"Erdoğan’ın kişiliğine hakaret etmedik"

.

"Erdoğan’ın kişiliğine hakaret etmedik"
banner206
Suruç’taki patlamada eşini ve oğlunu kaybeden Metin Kılıç’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, Erdoğan’ın kişiliğine hakaret etmediklerini, kendisine toplumsal ve siyasi sorumluluklarını hatırlatmak istediklerini söyledi.
Bursa 22. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın 2. celsesine tutuksuz yargılanan sanıklardan eski HDP İl Örgütü Başkanı Figen Ovat ile Suruç’taki saldırıda eşini ve oğlunu kaybeden Metin Kılıç ve sanıkların avukatları katıldı. Diğer sanıklar Keziban Dumlu, Kubilay Mehmetcan Yıldız, Erdal Yalçın, Atakhan Baş ve Ozan Kaplanoğlu ile Nadir Kırlılar duruşmaya katılmadı. Sanıkların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten 4 yıla kadar hapsi isteniliyor.
Geçen yıl 10 Ekim’de Ankara’ki bombalı terör saldırısının ardından, aynı gün Bursa’da düzenlenen eylemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a "Katil, hırsız Erdoğan" diyerek hakaret ettikleri iddia edilen Figen Ovat ve Metin Kılıç, bu sözleri kullandıklarını kabul etti.
Ovat, Ankara’daki saldırının ardından o dönem HDP İl Örgütü Başkanlığı görevinde bulunduğunu ve aynı gün gerçekleştirilen eylemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu sözleri söylediğini kabul ederek, "Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın kişiliğine hakaret etmedik. Kendisine bulunduğu görev münasebetiyle toplumsal ve siyasi sorumluluklarını hatırlatmak istedik" dedi.
Kılıç ise Ovat’a aynen katıldığını belirterek, Suruç’ta eşiyle oğlunu kaybettiğinin zabıtlara geçmesini istedi. Kılıç, Ankara’daki patlamanın ardından eylemdeki sözlerini Erdoğan’a toplumsal ve siyasi sorumluluklarını anımsatmak için kullandığını belirtti.
Sanıkların avukatları da daha önce başka mahkemelerde görülen hakaret davalarından örnekler vererek, konunun düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Mahkeme heyeti, eksik belgelerin tamamlanması, bazı sanıkların zorla celbi ve mazeretlerini bildirerek katılamayan sanıkların katılımı için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195