Title of a News Article

Erin, Diyarbakır'dan görevi devraldı

Erin, Diyarbakır'dan görevi devraldı
banner206

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Dönem Başkanlığı’nı Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’ndan alarak, '' biz bugün emaneti devraldık'' dedi.

Diyarbakır, Kayapınar ilçesinde bir otelde gerçekleştirilen devir teslim törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek ile Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Çok önemli kazanımlar elde edildi

Kasım 2018’den beri Karacadağ Kalkınma Ajansı dönem başkanlığını yürütmekten büyük onur duyduğunu ifade eden Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Karacadağ Kalkınma Ajansı yönetim kurulu başkanlığımızı, bugün itibariyle Sayın Şanlıurfa Valimize tebliğ ediyorum. İnşallah yeni dönemde Sayın Valimizin başkanlığında hem bölgenin iki çok önemli ili Şanlıurfa ve Diyarbakır’ı hem de Türkiye’nin gelişme ve kalkınma dinamiği bakımından çok önemli merkezi olan Güneydoğu Anadolu merkezli bir kalkınma sürecinin önemli kazanımlara ulaşacağına inanıyorum. Gerçekten geriye dönük bir yılda kurumsallaşma anlamında, sektörel destekler ve sektörel katkılar noktasında ve özellikle stratejik planlama ile sürdürülebilir bir kalkınmaya dönük çalışmalar bağlamında çok önemli kazanımlar elde edildi” dedi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı dönem başkanlığını süresinde, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ticaret Sanayi Odası’nın çok önemli katkıları olduğunu belirten Vali Güzeloğlu, “İnanıyorum ki yeni dönemde Sayın Valimizin başkanlığında bu çok daha iyiye ve ileriye gidecek. Türkiye’nin 2023 hedeflerinde bir çekim merkezi olan, bir taşıyıcı merkez olan Güneydoğu Anadolu bağlamında Diyarbakır ve Şanlıurfa işbirliği çok daha güçlü kazanımlara konu olacak” ifadelerini kullandı.

Karacadağ Kalkınma Ajansı dönem başkanlığı sırasında destek ve katkı sunan kurumlara teşekkür eden Güzeloğlu, “Ben bir yıllık başkanlık dönemimizde en önemli desteği ve katkıyı aldığım Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Ticaret Sanayi Odamızın ve Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası dâhil bütün paydaşların katkı, destek ve ilgilerine teşekkür ediyorum. Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın başarılı genel sekreteri ve ekibine de teşekkür ediyor, sevgi ve saygı ile selamlıyorum” diyerek yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vali Erin: Güzeloğlu Manevi Başkanımız Olmaya Devam Edecek

Şanlıurfa Valisi Sayın Abdullah Erin ise yaptığı konuşmada “Sayın Valimizin sırtında çok büyük yükler var. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Diyarbakır gibi çok önemli bir şehrin Valiliğini yürütmek, aynı zamanda Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı bir yıl boyunca özveri ile yönetmek, büyük bir başarıdır. Sayın Vali, bizim manevi başkanımız olmaya devam edecek. Biz bugün emaneti devraldık; önümüzdeki dönem Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın başta turizm olmak üzere ekonomik ve sosyal kalkınması için birçok alandaki potansiyeli daha iyi değerlendirmek için inşallah çok önemli çalışmaları hep birlikte yapacağız. Sayın Valimize özveri liderliği ve başkanlığı için şükranlarımızı iletiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2019, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195