Title of a News Article

Erkmen'den adaşına ziyaret

Erkmen'den adaşına ziyaret
banner206

Demokratik Bölgeler Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Celalettin Erkmen, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret ederek, ilk günden bu yana Büyükşehir Belediyesi'nin Kobanili misafirler için Suruç'ta yaptığı çalışmaların ve hizmetlerin takdire şayan olduğunu belirtti.

Ziyaret kapsamında Başkan Celalettin'i Güvenç'e ve İlçe Belediyelerine teşekkür eden Erkmen, yaptıkları yeni kamp alanı için Büyükşehir Belediyesi'nden destek istediler.

Başkan Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret eden DBP İl Başkanı Celalettin Erkmen'in yanı sıra, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez ve AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün'de yer aldı. Ziyarette; Suruç ve çevresinde yapılan çalışmalar değerlendirildi.

 

Güvenç; "Bayramı biraz buruk karşılıyoruz"

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada bayramın buruk bir şekilde karşılandığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkan Celalettin Güvenç, “Bayramı biraz buruk karşılıyoruz. Çünkü hepinizin yakından izlediği gibi akrabamız ve komşumuz olan 160 bin Suriyeli insanımız, ilimize göç ettiler. Bunların sıkıntıları bizim sıkıntımız, üzüntüleri de bizim üzüntümüzdür. Bunu her ortamda belirttik. Bunların çoğu da; vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin ve kardeşlerimizin yakın akrabaları. Köyleri zamanında ikiye ayrılmış. Diğer taraftaki akrabaları buraya geldi.” Dedi.

 

Sevindirici Olan; Şanlıurfalıların gösterdikleri misafirperverliktir

Şanlıurfalıların göstermiş olduğu misafirperverlikten ve fedakârlıktan son derece memnun olduğunu söyleyen Güvenç, “Sevindirici olan; Şanlıurfalıların gösterdikleri misafirperverliktir, fedakârlıktır, ilgidir, alakadır. Bütün sivil toplum kuruluşlarımız ve tüm partilerimiz; hepsi elini taşın altına koydu ve 19 Eylülden beri de Şanlıurfa olarak ayaktayız. Hükümet olarak, devlet olarak ayaktayız. Hepimiz ayaktayız ve sizler de izliyorsunuz. İnşallah bu sıkıntıları asgariye indiririz. Bu insanları, bu kardeşlerimizi rahatlatırız. İlk günden itibaren bunun mücadelesini veriyoruz.  Gerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz, gerek ilçe belediyelerimiz ve gereksen de bölgemizdeki diğer belediyeler; Van Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyeler ellerinden geldiği kadar tüm güçlerini seferber etmiş durumdalar. Bunun yanında partilerimiz de tüm güçlerini seferber etmiş durumdalar. Gerekeni yapmaya çalışıyoruz.” Dedi.

Büyükşehir’in bölgede yaptığı çalışmalara da değinen Başkan Güvenç, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak 113 personel ve 40’ın üzerinde iş makinesiyle; ilaçlamadan temizliğe, vidanjöre ve su tankerlerine kadar bölgedeyiz.” Dedi.

 

Suruç'ta yeni kamp alanı kuruluyor

DBP Şanlıurfa İl Başkanı Celalettin Erkmen’in ziyaret amacını ve bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Güvenç, “Bugün bu anlamda bunları değerlendirmek üzere Demokratik Bölgeler Partisi İl Başkanı Sn. Celalettin Erkmen bizleri ziyarete geldi. Kamp kurmak için yeni bir yer düşünüyorlar. Bizlerden destek istiyorlar, onu değerlendirdik. Bu vesileyle; bayram üzeri birlikte sizlerin huzuruna çıkalım ve sizleri selamlayalım. Hamiyetperver Şanlıurfalılara, destek verenlere, bu sorunun çözümü için samimi olarak yürekten destekleyen ve paylaşan herkese teşekkür etmek için huzurlarınızdayız. Bugün bizi ziyaret edip, baştan beri çaba gösteren Sn. Celalettin Erkmen’e teşekkür ediyorum ve hoş geldiniz diyorum.” Dedi.

İnşallah Ortadoğu Coğrafya’sı, Burada Yaşayan Tüm İnsanlar İçin Bir Barış Coğrafyası Haline Gelir

Kurban Bayramı’nın ilk günün de bizzat Suruç’ta olacağını ve oradaki misafirlerle bayramlaşacağını söyleyen Güvenç, “Kısmet olursa bayram namazını da Suruç’ta kılacağız. Orada, bu kardeşlerimizle bayramlaşacağız. Acılarını ve sıkıntılarını azaltmaya çalışacağız. Temenni ediyoruz ki; inşallah Ortadoğu Coğrafya’sı, burada yaşayan tüm insanlar için bir barış coğrafyası haline gelir. Demokrasi ve insanlık toprağı haline gelir. Hep beraber el ele, gönül gönüle 100 yıllık bir kırılmayı ortadan kaldırıp, kucaklaşır ve helalleşiriz. Bunu ümit ediyoruz. Bunun için dua edip, emek verelim diyoruz.” Dedi.

Beklenmeyen bir göçün yaşandığını ifade eden DBP İl Başkanı Celalettin Erkmen, “Başından beri beklenmeyen büyük bir göçün yaşanması sonucu tüm kurumlarımızla birlikte siyasetlerimiz ve parti düşüncelerimiz bir tarafa;, bütün siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, şahsiyetler, kurum ve kuruluş temsilcileri ortaklaşmayı hedef seçerek, esas çalışma olarak seçtik. Bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımız da ifade etti. Tüm il ve ilçelerde büyük bir seferberlik ruhuyla, büyük bir dayanışma ve duyarlılıkla; gelen göç dalgası sahiplenildi.” Dedi.

 

Acının paylaşılması adına takdir edilecek bir çalışma

Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmaların takdire şayan olduğunu ifade ederek teşekkürlerini sunan Erkmen, “Olayın ilk başından beri Büyükşehir Belediyemiz ve merkez ilçe belediyelerimiz olmak üzere; onlarda elinden geldiği ölçüde bu yükün hafifletilmesi ve acının paylaşılması adına takdir edilecek bir yoğunluk ve çalışma içerisine girdiler. Tüm bu hizmeti veren, merkez ilçe belediyeleri adına Büyükşehir Belediye Başkanımıza hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

Bölgede yaşanan olayların insanlık suçu ve soykırım olduğunu söyleyen Erkmen, “Değerli arkadaşlar! Bu göç, başından beri beklenmeyen bir göçtür. İşin doğrusu IŞİD Terör Örgütü insanlık suçu işliyor. Soykırım eylemi içerisinde. Özellikle Kobani’ye yapılan saldırılarla yalnızca Kobani’deki Kürt nüfusu değil, oradaki Türkmeni, Süryanisi, Ermenisi, farklı dinlerden ve kültürden insanlar var. Dolayısıyla; buna atılacak her adım ve sahiplenilecek her şey; insanlığın sahiplenilmesi olacaktır. Sayın Başkanımın da ifade ettiği gibi bayrama buruk bir şekilde giriyoruz. Bizler de Eş Genel Başkanımızın katılımıyla merkez ilçelerdeki arkadaşlarımızla birlikte saat 9’dan itibaren Kobani halkıyla birlikte Suruç’ta bayram kutlamasına katılacağız ve onlarla birlikte olacağız. Tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyorum, selam ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Ziyaret sonrasında basın mensuplarının ve İl Başkanları'nın bayramını kutlayan Başkan Güvenç, şeker ikram etti.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2014, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195