Title of a News Article

Ertekin'e hapis cezası verildi

.

Ertekin'e hapis cezası verildi
banner206
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyüp Sabri Ertekin'e FETÖ/PDY yönelik davadan 11 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.

'Paralel Yapı'ya yönelik operasyon kapsamında 2016 yılının nisan ayında gözaltına alınan ve ardından tutuklanan ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin'in cezası belli oldu.

Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Eyüp Sabri Ertekin ile avukatı ve yakınları katıldı. Ertekin, savunmasında örgütle herhangi bir bağı bulunmadığını öne sürerek suçsuz olduğunu iddia eden ve üzerine atılı suçları kabul etmeyerek, ''Örgütle ilişkim yoktur.Bana verilen yetkiler çerçevesinde görevimi yapmaya çalıştım. Suçsuzum, vicdanım rahat'' dedi.

Savcı, tüm deliller ışığında sanığın örgüt tarafından ŞUTSO başkanlığına getirildiğinin de anlaşıldığına karar vererek, üzerine atılı suçlardan Ertekin'in cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Ertekin'e ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan 11 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası vererek tutukluluğunun devamına hükmetti.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2019, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195